Győrvári krónika

Dr. Székely László apátplébános elbeszélésében

Győrvári krónika

Kategória: Helytörténet
ISBN szám: 978-615-58474-1-7
Kiadó: Szülőföld Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224
Méret: 168x238 mm
Kötés: keménytáblás

3490 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Mindannyian ismerjük azt a latin közmondást, amely így szól: „Historia est magistra vitae – A történelem az élet tanítómestere.” Dr. Székely László a Gondviseléstől kapott 97 éve alatt nagyon sokoldalúan kamatoztatta, lelkipásztori és tanári hivatása mellett, irodalmi és történetírói képességeit. Ismerjük verses köteteit. De írt színműveket, gyermekmeséket, helytörténeti és egyéb munkái is.

Az említett 97 esztendőből a győrvári plébánia ajándékként kapott kerek 20 évet. 1952 őszén ugyanis, az akkori Állam-Egyházi Hivatal erőszakos intézkedésével arra kényszeríttették Kovács Sándor megyéspüspököt, hogy a kőszegi és a győrvári plébánosok cseréljenek helyet. Az akkori Rákosi-féle kormány ugyanis nem nézte jó szemmel, hogy az apát-plébános tiszteletet parancsoló tekintélyével és igazi emberi magatartásával eredményesen együtt tartsa a kiváló kőszegi egyházközséget.

Igazi kincse az egyházmegyénknek Dr. Székely László apát, aki amellett, hogy kiváló, elhivatott és a nehéz időkben is talpig becsületes, egyenes gerincű lelkipásztor volt még költői, történetírói és tudományos tevékenységével is gazdagította egyházunkat és hazánkat.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!