A négy misekánon magyarázata

Szerző: Pákozdi István

Kategória: Misekönyv
ISBN szám: 978-963-27775-7-3
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 56
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

760 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A liturgiatörténet, a liturgikus teológia és a II. Vatikáni Zsinat (1963-1965) liturgikus reformja azt tanítja, hogy az Eucharisztia ünneplésének legfőbb része az Eucharisztikus ima, amit régebben kánonnak neveztünk. A szentmisében nemcsak az átváltoztatás szavai fontosak, hanem a teljes Eucharisztikus imádság.

Nemcsak a Biblia, nemcsak az igehirdetés, hanem a liturgia imádságai is hűségesen tanítják az Egyház hitét. "A misekönyvben található különféle Eucharisztikus imádságok az Egyháznak az élő hagyományából valók, és kimeríthetetlen teológiai és spirituális gazdagság jellemzi őket. A hívőknek el kell jutniuk oda, hogy megfelelően tudják értékelni ezeket" (XVI. Benedek pápa: Sacramentum Caritatis, 48). Nagy áldás lenne számunkra, ha jobban értenénk és értékelnénk az Eucharisztikus imákat, a szentmise legfontosabb imádságait.

Biztos vagyok benne, hogy azok a paptestvérek és hívek, akik elolvassák a misekánonoknak ezt a szakszerű magyarázatát, bővebben merítenek abból a kimeríthetetlen forrásból, amely számunkra az Eucharisztia. (DOLHAI LAJOS egyetemi tanár, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?