Maga az Isten jön el

Adventi útikönyv Ferenc pápa gondolataival, Nagy Gáspár verseivel

Maga az Isten jön el

Szerző: Kránitz Mihály

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27771-0-8
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Méret: 167x119 mm
Kötés: puhafedeles

680 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Decemberrel nemcsak a téli évszak, hanem az egyházi év kezdete is beköszönt. Valami egészen újnak és ígéretesnek jött el az ideje, amiért érdemes akár áldozatot is hozni.

Nincs igazi ünnep felkészülés nélkül. Az adventi összeállítás éppen ebben akar segíteni. Napról napra végigkísérni az előttünk lévő utat a rejtekben is jelen lévő Istennel, aki, ha figyelünk rá, mellettünk halad.

A megtestesülés nagy ünnepe hitünk központi gondolata, mely rávilágít az Isten titkára. De az emberére is, aki mindig kérdéseket tesz fel, és a jövőt fürkészi. Ebben a keresésben siet segítségünkre a tíz éve elhunyt Nagy Gáspár katolikus költő (1949–2007), akinek versei továbblendítik saját gondolatainkat a Betlehem felé vezető úton.

A kis füzet advent minden napjára egy-egy szentírási idézetet hoz, majd ehhez kapcsolódóan egy rövid elmélkedést, s ezt követően Ferenc pápa gondolatait, végül a költő versei zárják egy-egy nap lelki készületét. Az adventi úton nem egyedül haladunk, sokan járnak velünk. Kapcsoljon össze bennünket ezért a közös imádság és a lelki készülés, hogy majd teljes örömmel köszönthessük a betlehemi gyermekben a közénk eljött Istent.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?