A Szentmise olvasmányai a különféle szükségletekben és a votív (megemlékező) misékben

Kategória: Misekönyv
ISBN szám: 978-963-36152-4-0
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 496

6400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Magyar Püspöki Kar felkérte a budapesti Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémia biblikus professzorait, hogy készítsék el a Szentmise Olvasmányainak új magyar szövegeit. Biblikus és egyházzenész szakemberek ugyancsak átdolgozták a Válaszos zsoltárokat és az Evangélium előtti verseket is. Az egyes olvasmányok elé Dr. Gál Ferenc professzor írt bevezetőt. Minden kötetben megtalálhatók az Egyetemes könyörgések is.

A Szentmise Olvasmányainak hat kötetét folyamatosan adja ki a Szent István Társulat. VI. Pál pápa 1969. április 3-án kelt „Missale Romanum” kezdetű apostoli rendelkezésével jóváhagyta azért, hogy Isten igéjének asztala a hívők számára minél gazdagabban legyen megterítve, a Biblia kincseinek tára minél szélesebbre nyíljék, és három év leforgása alatt a Szentírás fontosabb részei a nép előtt felolvasásra kerüljenek. Hétköznapokra kerül a szentírási szövegeknek egy olyan sorozata, amely mintegy kiegészíti az üdvösség jó hírét, amely az ünnepnapokon bontakozik ki. De az olvasmányrend vasárnapi-ünnepnapi fősorozata nem függ a hétköznapitól, ugyanígy a vasárnapi-ünnepnapi sorozat sem a köznapitól. Sőt a vasárnapi-ünnepi olvasmányrend három év folyamán lesz teljessé, míg a köznapi olvasmányoké két év alatt.

A vasárnapi-ünnepi olvasmányrend tehát függetlenül halad a köznapitól, és az is viszont a másiktól. Jelen kötet használata a templomi liturgia végzéséhez ajánlott a különféle szükségletekben és a votív (megemlékező) misékben.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Gianluca Maria Tavarelli: Maria Montessori

Gianluca Maria Tavarelli

Maria Montessori
Egy élet a gyermekekért I-II.

3990 Ft

Várszegi Asztrik: A hely szerelmese

Várszegi Asztrik

A hely szerelmese

2600 Ft

Pierre Tégui: Kicsinyek szentmiséje

Pierre Tégui

Kicsinyek szentmiséje

580 Ft