Megkoronáztad

A házasságkötés misztériuma

Megkoronáztad

Szerző: Papp Miklós

Cimkék: Esküvő

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-26757-0-1
Kiadó: Lazi Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 208
Méret: 135x204 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3290 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Mit jelent a koronázás a görögkatolikus esküvőn? Miért a pap húzza fel a házasulandók ujjára a gyűrűt? Mit jelképez az ifjú pár kis körmenete? – ilyen és ehhez hasonló kérdések szokták foglalkoztatni azokat, akik részt vehetnek egy pompás, csodaszép görögkatolikus házasságkötési ceremónián.

Ez a szertartás tele van szimbólumokkal, amelyek nem is csupán az ifjú párnak, de a násznép fiataljainak és a már házas embereknek is egyaránt szólnak, sőt ezen szimbólumok némelyike az egész egyházra és a világra is kiterjeszti érvényességét. A házasságkötés liturgiája nemcsak egy szívhez szóló, csillogó ünnep kíván lenni, hanem olyan komoly, éltető igazságokat is szeretne közölni, amelyekből erőt lehet meríteni, s amelyek segítségével tartós boldogságot lehet megélni.

Jó szívvel ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akik házasságot készülnek kötni, de azoknak is, akik már házasok, és nem is csak a keresztényeknek, hiszen a bizánci házasságkötési szertartás tulajdonképpen a szeretet szentségének pompás becsomagolása, – s ennek igazságait mindenkinek érdemes finom érzékenységgel és élethossziglan tartó kitartással bontogatni.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!