Megtalálni Istent mindenben

A világ jezsuita szemmel

Megtalálni Istent mindenben

Szerző: Patsch Ferenc SJ

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-44200-8-8
Kiadó: Jezsuita Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 359
Méret: 130x190 mm
Kötés: puhafedeles

3200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A kötetben olyan írások szerepelnek, amelyek egy keresztény ember (mellesleg pedig pap és jezsuita szerzetes) világlátásáról tanúskodnak. A szerző azt reméli, hogy példájára másoknak is rányílik a szemük arra, hogy Isten a leghétköznapibb helyzetekben is megtapasztalható. Jelen van. Rá lehet találni.


Szó lesz imaéletről és spiritualitásról, pszichéről és önazonosságról, valamint olyan égető kérdésekről, mint a hit és a tudás kapcsolata, a civilizációk és a vallások együttélése, továbbá a teológiai és filozófiai értelemkeresés útvesztői vagy éppen a keresztény ünnepek értelme.


Legnagyobbrészt személyes hangú írások következnek, amelyek – talán éppen ezért is – bevonhatják az olvasót. Spirituális és intellektuális utazásra invitálnak, amely sokféleképpen gazdagíthat. Egy új világ tárulhat fel általuk, amelyhez – legyen bár ismerős vagy egzotikus – könnyű kapcsolódást találni. Annak is, aki ismeri az egyházat, és annak is, aki kívül áll az intézményes hit keretein, azt esetleg idegenkedéssel, sőt gyanúval szemléli.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!