Jézussal az élet útján

Szerző: Margaritha Valappila

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52591-1-1
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 256
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles

1500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

„Ahogy beszélgettek, tanakodtak, egyszer csak maga Jézus közeledett, és csatlakozott hozzájuk.” (Lk 24,15)

Margaritha Valappila szerzetesnővér a dél-indiai Kerala államból származik, a Szent József nővérek kongregációjának tagja. Anyaházuk, a St. Trudpert kolostor, a feketeerdei Münstertalban működik. A Raphael Házat Kiliana Seifritz nővérrel közösen vezeti.

Azoknak ajánljuk ezt a könyvet, akik hitükben meg akarnak erősödni.

Ahogy az apa elveszett fiát várta, úgy vár rád is a te Istened. Mert azt olvastuk: Már messziről látta jönni és eléje sietett. Ezzel a példabeszéddel Jézus mindannyiunk számára ezt akarja mondani: „Az Atya vár rád. Teljesen mindegy, hogy mi mindent tettél az életedben, nem tesz neked szemrehányást. Ne kell félned Istentől. Ő nem olyan Isten, aki büntet. Csak az első lépést kell megtenned, és még ma elhatároznod, hogy megtérsz. Soha nem késő! Ma eljött a kegyelem és a szabadulás ideje. Az Atya minden nap vár rád.” Őszinte, személyes gyónással még ma megtapasztalhatjuk ezt a nagy örömet.

[…]

A lelkibeszélgetések során néha úgy érzem, mondanom kellene: „Hivatásod van!” Amikor például Kevelaer-ben a lelkigyakorlaton találkoztam egy lánnyal, hallottam Jézus sugallatát: „Mondd neki, hogy hívom őt!” Így szóltam hozzá: „Különleges hívatásod van!” Örömmel felelte: „Pont erre vártam!” Nem volt meglepődve, csak megerősítés kellett a döntéséhez. De sajnos vannak olyan fiatalok, akik csak önmagukra figyelnek és saját akaratukat akarják megvalósítani.

[…]

Az Atyaisten keze által lettünk. Nagy gondossággal formált bennünket, mint fazekas az edényt. Mivel Isten teremtett minket, terve is van velünk, mert Ő semmit nem tesz ok nélkül. Vannak dolgok, amelyeket ezen a világon csak egyetlen ember által tud megtenni – és ez te vagy, mert erre jelölt ki téged. Isten előtt mindegyikünk egyszeri és egyedi. Senki sem hasonlítható máshoz, nem helyettesíthető mással.

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink