Magyarország kincsestára...

Szerző: Bokányi Péter

Kategória: Album
ISBN szám: 978-615-58471-8-9
Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 143
Méret: 215x302 mm
Kötés: keménytáblás

4200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Szombathely a Kárpát-medence egyetlen olyan városa, amely a római alapítástól a mai napig városként lakott település. Savaria-Szombathely 2000 éves históriája rendkívüli történet Magyarországon! Itt haladt egykor az egyik legjelentősebb európai kereskedelmi útvonal, a Borostyánkő út, a római légió tagjait is itt telepítette le Claudius császár, Savaria megalapítója.

A szombathelyi Iseum méretét tekintve Európa harmadik legnagyobb Isis szentélye volt az ókorban. A teljesen megújult, a modern szentély Szombathely igazi ékköve, kihagyhatatlan célpontja a városnéző sétáknak. Szombathelyen született Szent Márton, Európa legismertebb szentje. Szülőháza helyére építették a Szent Márton templomot, a huszonegyedik században épült ki a Szent Márton Zarándokút, amely keresztül halad városunkon.

A Szombathely-album olyan kötet, amely ismeretterjesztő formában, gazdagon illusztrálva kalauzolja végig az Tisztelt Olvasót a város 2000 éves történelmén. Mindazok figyelmébe ajánljuk e könyvet, akik szeretnék megismerni, felfedezni Szombathely ünnepeit és hétköznapjait. Lapozzák fel újra és újra e kiadványt, gyönyörködjenek múltunk értékeiben és a folyamatosan megújuló, szépülő városban.

Magyar, angol és német nyelvű kiadvány!

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!