A Corcovado Krisztusa

Válogatott versek és műfordítások

A Corcovado Krisztusa

Szerző: Kányádi Sándor

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-27753-5-7
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144

2400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kányádi Sándor az egyik legrangosabb, legolvasottabb kortárs magyar költő. 1929-ben született az erdélyi Nagygalambfalván. Lírájának két fő ihletője Petőfi Sándor és a kimeríthetetlen népköltészet; meghatározó számára az anyanyelv szeretete és az erdélyi kisebbségi sors, az emberi méltóság védelme. A Magyar Művészeti Akadémia tagja, Budapest I. kerületének díszpolgára. Kossuth-, Herder- és Magyar Örökség-díjas, 2014 óta a Nemzet Művésze.

A korábbi válogatáskötethez képest miben más, új ez a mostani könyv? A költő vallási vonatkozás, Istent szólongató vagy éppen kereső alkotásaiból nyújt gazdag csokrot. Transzcendens témájú költeményeket egybegyűjtő válogatáskötet korábban nem készült Kányádi életművéből. A versek születésük időrendjében követik egymást: negyvenhét év termését olvashatjuk. Néhány kevésbé ismert, elfeledett opus mellett természetesen az olyan jelentős alkotások is helyet kaptak, mint a Halottak napja Bécsben, a Valaki jár a fák hegyén vagy a Dél keresztje alatt. A második fejezetben pedig Kányádi Sándor műfordítói munkásságával ismerkedhetünk.

A kötet – mely annak alkalmából lát napvilágot, hogy Kányádi Sándor a 2015-ös Szent István Könyvhéten Stephanus-díjban részesült – méltó válogatást ad e költői életmű legjavából, valamint a legfontosabb román költőktől készített műfordításokkal is megismertet, sokszínű tablót nyújtva az Olvasónak.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!