Ferenc, az új pápa

Szerző: Simon Biallowons

Cimkék: Ferenc pápa

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-51473-0-2
Kiadó: JEL Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 209
Méret: 123x197 mm
Kötés: puhafedeles

2100 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Sokan szeretnének minél többet megtudni az új pápáról. Ki is a Szentatya, mi várható a szolgálata idején?

A szerzőkatolikus teológus, újságíró, vatikáni tudósító – az új pápa életrajzi adatai mentén kíséri Olvasóját a Szentatya személyének megismerésében, erkölcsi és teológiai álláspontjának értelmezésében, hogy azután ráirányítsa figyelmét Ferenc pápa névválasztásának sokatmondó teológiai és politikai üzenetére.

Aki a kötet végére ér, bizonnyal nemcsak Jorge Mario Bergoglióról, Ferenc pápáról tud meg sok érdekes és elgondolkodtató adatot – kezdve az argentin háttértől egészen az első megnyilatkozásokig-, hanem alaposabban és közelebbről ismeri meg azt a katolikus egyházat, amelynek egészen még az arca, a valója, mint ahogyan azt térségünkben, földrészünkön gyakran gondolják. Szép, reményteli, hatalmas jövő előtt áll ez a fiatalos, ez a csodálatos és élő egyház – amelynek most (Assisi Szegénykéje után) újra „Ference van”.


1953. szeptember 21-én a 17 éves diáktársaival iskolanapot ünnepelt. Jorge elment a San José de Flores templomba, belépett a gyóntatószékbe. Egyszer elmesélte, hogy ott élte át a döntő meghívásélményt: „Tudatosult bennem, hogy várnak rám. Ez vallásos élmény: a csodálkozás, hogy találkozol valakivel, aki vár rád. Ettől a pillanattól kezdve Isten az lett számomra, akihez el akartam jutni.” Ettől a naptól kezdve Bergoglio számára bizonyossággá vált, hogy pap akar lenni. Az apa el tudta fogadni legidősebb fia döntését, az anya nem. Rá akarta venni, hogy dolgozzon, tanuljon, valami mást csináljon. Bármit, csak ne pap legyen. Fia mégis ezt akarta. 21 évesen Bergoglio belépett a Jézus Társasága noviciátusának a kapuján – Bergoglio megkezdte útját, hogy jezsuita legyen.

[…]

Az egyház s így az új pápa mégsem zárkózhat el a kérdések elől, és el kell viselnie, hogy csak ritkán vannak olyan válaszok, amelyek mindenkinek megelégedésére szolgálnak. Mindez közhelyesnek tűnhet, és az is. Mégis olyan közhelyről van szó, amely konkrét kihívás elé állítja az egyházat, s ezzel együtt fejét is. Ferencnek válaszokat kell adnia. Számos lehetősége és csatornája van erre, mint ahogy az XVI. Benedek interjúkötete is megmutatta. Végezetül pedig egy dologról nem feledkezhet meg: a fent elmondottak kapcsán olya „kell”-ekről van szó, amelyeket egy bizonyos szemszögből fogalmaztak meg. Hogy Ferenc osztja-e ezt a nézőpontot, ki fog derülni.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Böjte Csaba & Csender Levente: Böjte Csaba füveskönyve

Böjte Csaba & Csender Levente

Böjte Csaba füveskönyve
Örömhöz segítő gondolatok

4999 Ft

Országos Liturgikus Tanács: Kis Misekönyv C év (keménytáblás)

Országos Liturgikus Tanács

Kis Misekönyv C év (keménytáblás)

4200 Ft

Füleczki István: Szentségekre fel!

Füleczki István

Szentségekre fel!

2000 Ft