Péntekre új gyerek

Hogyan változtasson gyermeke hozzáállásán és viselkedésén 5 nap alatt

Péntekre új gyerek

Szerző: Kevin Leman

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-28814-4-7
Kiadó: Harmat Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 296
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles

3200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Józan ész, humor és néhány egyszerű stratégia – ezt kínálja az előadóként is népszerű pszichológus szerző a szülőknek. Ötnapos akcióterve segít a mindennapi hatalmi játszmák és csatározások kiküszöbölésében, és felkészíti a szülőket arra, hogy gyermekeiket kölcsönös tiszteletre, szeretetre és felelősségérzetre neveljék.

Dr. Kevin Leman bestseller szerző, rádiós és televíziós személyiség, aki éleslátó és praktikus pszichológiai meglátásaival tanulságos és derűs perceket szerez az olvasóinak.

Könnyű győzelemre számíthat? Dehogy. Lesznek jobb, és lesznek rosszabb napok. Mikor először veti latba ezeket a vezérelveket, gyermeke viselkedése vélhetően még problémásabb lesz… egy ideig. Kicsit olyan ez, mint a pecázás. Ha horogra akad a halacska, úgy próbál szabadulni, hogy vadul fickándozni kezd. Önnek is számolnia kell azzal, hogy a gyerek eleinte „ficánkolni” próbál. Elszántan szabadulni akar majd, így tehát kezdetben vad rúgkapálásra számíthat.

[…]

Ha az elsős vagy másodikos gyerek nehezen veszi az akadályokat, lehet, hogy az évismétlés jó szolgálatot tenne neki. Esélyt kapna arra, hogy elsajátítsa azokat az alapvető iskolai normákat, amelyek az adott szinten elvártak. Ha viszont továbbengedi a következő osztályba úgy, hogy még nem rendelkezik a szükséges tudással vagy készségekkel, akkor nehéz helyzetbe hozza őt. Akkor tesz jót vele, ha elvárja tőle, hogy azon a szinten, ahol a tanulási folyamatban tart, a legjobbat hozza ki magából.

[…]

Minden családtagnak kik kell vennie a maga részét a család életéből. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy bizonyos dolgokban közösen veszünk részt. Ha pedig gyermeke úgy dönt, hogy ilyen módon nem kíván részt venni a család életében, ötölje ki, hogyan működhetne közre másképp. Olyan ez, mint amikor csőtörés volt a házunkban, és mindent elárasztott a szennyvíz. Nem volt mit tenni, mind kivettük a részünket a takarításból. Nemigen fűlött hozzá a fogunk, elég büdösnek éreztük a munkát, de családi összefogással megoldottuk a dolgot.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?