Gyengeség és kegyelem

Szerző: André Louf

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31404-5-1
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 224
Méret: 127x188 mm
Kötés: puhafedeles

2885 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

André Louf könyve segítség mindazoknak, akik Isten keresésének kalandjára vállakoztak. Olyan ősi szerzetesi értékekről olvasunk, mint az aszkézis, a csend és a spirituális kísérés. Hogyan ismerhetjük meg Isten hangját a lelkünk mélyén? Hogyan tapasztalhatjuk meg a kegyelmet, amelyet Isten szüntelenül kínál nekünk? Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy nem válunk illúzióink áldozatává?

André Louf, aki 1963-tól mintegy harminc éven át volt az északfranciaországi Mont-des-Cats trappista közösség apátja, egész szerzetesi életének tapasztalatait osztja meg velünk.

Az evangéliumban Jézus minden alkalommal boldogan lepődik meg, ha valakiben felfedezi a hitet. „Menj”, mondja a századosnak, „legyen úgy, amint hitted.” (Mt 8,13) Nem ez az egyetlen eset, amikor Jézus hallgatói hitének tulajdonítja csodáját. A csodák, úgy tűnik, nemcsak az ő művei, hanem azokon is múlnak, akik kérik őket. Hányszor fordul elő, hogy a gyógyulást a beteg hitének tulajdonítja: „Hited meggyógyított téged!” (Mt 9,22; Lk 8,48; 27,19; 18,42 stb.) Sőt egy alkalommal egyenesen az a benyomásunk, hogy Jézus enged, és megadja magát a kánaáni asszony nagy hite előtt: „Asszony, nagy a te hited! Legyen úgy, amint kívánod!” Jézus olyannyira enged, hogy még engedelmeskedik is az őz könyörögve kérő hitének. A hitetlenség megbénítja, a hit viszont felszabadítja Jézus hatalmát.

Ez a hit csodálatos párbeszéd Isten és ember között. Isten szól először, és azt várja, hogy mihelyt megragad minket, hagyatkozzunk Igéjére. Alighogy ez megtörténik, Isten – talán mondhatjuk így – alázatos szolgája lesz annak, aki érte mindenét elhagyta. Ettől kezdve nemcsak Isten mindenható, hanem az is, aki hisz, és átadja magát ennek a hatalomnak. Mária volt az első, aki Istennek Gábor arkangyal által kinyilatkoztatott Igéjére hagyatkozott: „Legyen nekem a te igéd szerint.” (Lk 1,38) De a hit párbeszédében Isten szerepet cserél velünk, és ő szólít meg minket: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Mt 9,29); „Legyen úgy, amint kívánod!” (Mt 15,28) Így lesz hitünk hasonlóvá az anyaméhhez, amelyet Isten Igéje megtermékenyített, s amely maga is részt kap Isten hatalmából, mihelyt teljes önátadással befogadta az Igét. Ekkor semmi sem lehetetlen, sőt „minden lehetséges annak, aki hisz” – mondja Jézus (Mk 9,23).

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Fatimai kilenced (április 24. 9:22)

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink