Teréz anya breviáriuma

Kategória: Füveskönyvek
ISBN szám: 978-963-69679-3-2
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Oldalszám: 176
Méret: 115x165 mm
Kötés: puhafedeles

1380 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

Teréz anya gondolatai, útmutatásai az esztendő minden napjára.

Április 6.

Emlékezzetek rá: a tiszta szív meglátja Istent. Kérem az Urat, hogy mindnyájan emlékezzetek erre, és meggyőződéssel gyakoroljátok minden nap, hogy semmi se szakíthasson el benneteket Krisztus szeretetétől. Ez a meggyőződés bizonnyal nagy szentséghez vezet. és ha szentek lesztek, imává alakíthatjátok munkátokat. A szentség gyümölcse, hogy – bár a világban élünk – meg tudunk maradni szemlélődőnek.

[…]

Július 15.

Meg kell magunkat győzni, hogy nincs nagyobb ékesség a lélek számára, mint a tisztaság erénye, és semmi sem szennyezi be azt annyira, mint az azzal ellentétes bűn.
Mindenesetre ne csapjuk be magunkat: a tisztaság dicsősége nem a kísértésektől mentes életből fakad, hanem abból, hogy le tudjuk győzni a kísértéseket. Nem az az igazán erényes, aki nem találkozik kísértésekkel, hanem aki legyőzi azokat.

[…]

December 7.

Teljes szívvel élni annyit jelent, hogy a kis dolgokhoz nagy szeretettel vagyok hűséges. Nemcsak akkor kell teljes szívvel járni, amikor a „Haldoklók Házába” megyek. Nem, nem: akkor is így kell ennek lennie, amikor megpróbálok jól megírni egy levelet, Nem azért végzem teljes szívvel szolgálatomat, mert látnak engem, mert szem előtt vagyok, hanem azért, mert szeretem Jézust. Ő azt kívánja, hogy ültessem át a gyakorlatba iránta érzett szeretetemet.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?