A Csodásérem

Szerző: Karl-Maria Harrer & Peter Matuska

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-69635-5-2
Kiadó: Szent Gellért Kiadó
Oldalszám: 116
Méret: 115x195 mm
Kötés: puhafedeles

1180 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Hogyan jár közbe Istennél a Szűzanya gyermekei érdekében, legyen szó gyógyulásról, testi vagy lelki bajából való megmeneküléséről, anyagi problémák megoldásáról vagy éppen hitetlennek tűnő megtérésekről...

A szegények szolgálatában

Katalin nővér 1831. január 30-án fejezte be a noviciátust, és megtörtént ünnepélyes beöltözése. Ez előtt az esemény előtt Marta Vellay főnöknő általános értékelést írt róla:
„Közepes testfelépítésű. Meglehetősen jól tud olvasni és írni. Erős jellemű, jó természetű. Ész és következtetés átlagos. Szorgalmas, dolgos, jámbor, tökéletességre törekszik.”
Az elöljárók Katalin nővért a Párizs elővárosban található Enghien-Reuilly menhelyre helyezték, hogy ott négy nővértársával együtt a nincstelen idős emberek szolgálatára álljon. Először a konyhán dolgozott. Mivel túlságosan jóindulatú volt az idősekkel, többször vitába is keveredett a takarékoskodásra hajlamos főszakácsnővel, Vincencia nővérrel. Aladel atya gyakran intette őt:
– Nővértársaival türelmesen el kell viselniük egymást!
Katalin nővér elismerte, hogy ebben még növekednie kell.
Később a kertet, az istállót és a portai szolgálatot bízták rá. Bár a közösségben nem mindig találta meg azt az eszményt, ami ő elképzelt, mégis jó szolgálója volt a szegényeknek, akiket uraként tisztelt. Szent Vince nyomdokain járva magát Jézus Krisztust látta bennük.

[…]

Miután az autó hétszer átfordult

A következő történetet egy jezsuita pap mesélte:

Nagyon sokat vezetek, már évtizedek óta. Az új autóm megvételekor valaki Két Csodásérmet ajándékozott nekem. Betettem a kesztyűtartóba, és elfeledkeztem róluk. Két év múlva súlyos autóbalesetet szenvedtem. Az autópálya hídján egy jármű nagy sebességgel megelőzött bennünket, majd oldalról nekünk ütközött. Autónk átszállt a híd korlátja felett; s a harminckét méteres zuhanás alatt hétszer fordult át.
A baleset szemtanúi azt gondolták, hogy az autóban mindenki meghalt. Amikor azonban a gépkocsi végre megállt, megkérdeztem az útitársamat, hogy történt-e valami baja?
– Semmi, semmi! – hangzott a válasz. Ekkor észrevettük, hogy mindkettőnk ölében ott hevert a kesztyűtartóból kirepült Csodásérem. Hálásan köszöntük meg Szűz Máriának oltalmát és segítségét. Addig nem tartottam sokra a Csodásérmet, de ez az élmény meggyőzött a jelentőségéről.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-008

10 Ft

Béky Gellért SJ: Életre-halálra

Béky Gellért SJ

Életre-halálra

680 Ft

Carmine Elia: Szent Borbála

Carmine Elia

Szent Borbála

2990 Ft

Országos Liturgikus Tanács: Kis Zsolozsmáskönyv

Országos Liturgikus Tanács

Kis Zsolozsmáskönyv

1800 Ft