Út a Végtelenbe

Szerző: Böjte Csaba & Karikó Éva

Cimkék: Böjte Csaba

Kategória: Interjú
ISBN szám: 978-963-22721-5-3
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 257
Méret: 168x238 mm
Kötés: keménytáblás

2990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Az Ablak a Végtelenre igazából a hit szintjén szeretett volna világosságot gyújtani, hogy a gondolkodó ember tisztán lásson, értse meg a világunkat összetartó csodálatosan szép igazságokat, törvényeket. Az Út a Végtelenbe a kibontakozás, a megvilágosodás könyve, az igaz emberré válás útján szeretne társunk lenni. Álmaink, önmagunk csendes valóra váltásában szeretne vezetni, bátorítani, vigasztalni, mellettünk lenni. Jézus Krisztus a katolikus egyház hét csodálatosan szép szentségét, mint vándorlásunkat segítő mankót és úti eledelt kínálja fel nekünk. Általuk táplál, vigasztal, megmos, felemel, újból és újból a Végtelenbe vezető pályánkra helyez minket.

A nagy Isteni igazságok körüli kisebb testvéri útkereséseim gondolatok csupán, amelyek nekem, a kósza vándornak a megvilágosodás útján hasznos társaim voltak. Persze tudom, hogy ugyanazt az igazságot nagyon sok irányból meg lehet közelíteni, sokkal tudományosabban vagy árnyaltabban ki lehet azokat bontani. Egyszerű könyveimet elsősorban felnövekvő szép fiaimnak és a hittel ismerkedő, az igazságra szomjas embereknek írom, és az a célom, hogy a titkokat ők is megértsék, a végtelenhez tartó vándorútjukra könnyedén magukkal is vigyék.”

(Csaba testvér)


„Születéstől a halálig nem vagyunk egyedül – Isten a szentségeivel látható módon meg akar ajándékozni bennünket. Értjük-e, miért adja őket, és hogyan tudnak segíteni minket? Talán szüleink által ránk hagyott, lejárt szavatosságú, ünnepélyes, jámbor, de lényünk magvát nem érintő ceremóniának, szokásnak tartjuk felvételüket? De az is lehet, hogy kopott, értéktelen, felesleges lomként elvetjük magunktól őket, hogy könnyedebben, szabadabban mozoghassunk?

Ahhoz, hogy valamit elfogadjunk, megszeressünk, életünkbe építsünk, meg kell értenünk – ezért a kereső emberek kérdéseit tettem fel Csaba testvérnek nem csupán a szentségekről, hanem az adott korforduló kihívásairól és az értéket szétbomlasztani igyekvő folyamatokról is. Ő most sem tesz mást, mint az Ablak a Végtelenre című könyvben, válaszaival fényt gyújt, hogy segítsen eligazodni a mai élet kihívásainak, örömeinek és nehézségeinek labirintusában, hogy életünk végén hazaérkezzünk oda, ahonnan elindultunk, Isten szerető karjaiba.”

(Karikó Éva)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Böjte Csaba: A szeretet gyógyszer, nem jutalom

Böjte Csaba

A szeretet gyógyszer, nem jutalom

2990 Ft

Varga Mátyás & Schmal Róza: Kikötő

Varga Mátyás & Schmal Róza

Kikötő

1350 Ft

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri: E-mail Istentől

Luigi Guglielmoni & Fausto Negri

E-mail Istentől

540 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

,,Omnes vivunt Ei. Mindenki érte él." (március 20. 13:19)

Tizenketten a pályán (július 10. 10:00)

A mi boldogunk (május 7. 13:49)

Családok imakönyve újratöltve (február 10. 10:16)

Nem kötelességünk vagy jogunk a gyermek (január 26. 11:57)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

André Wénim & Camille Focant & Sylvie Germain: Bibliai nők

André Wénim & Camille Focant & Sylvie Germain

Bibliai nők

2100 Ft

Kanter Károly: A hit kapujában és azon túl

Kanter Károly

A hit kapujában és azon túl

1400 Ft