Szent Márton

Szerző: Varga Mátyás & Schmal Róza

Cimkék: Szent Márton

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-92264-5-9
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 28
Méret: 130x130 mm
Kötés: puhafedeles

855 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A Bencés Kiadó ezzel a kötettel olyan gyerekkönyvek kiadását kezdte el, amelyek a szentek életét teszik befogadhatóvá a kisgyerekek számára, és elmesélhetővé a kisgyermekes szülők, nagyszülők számára. Schmal Róza szép rajzai nem megkötik, hanem kinyitják a képzeletet.

Gyermekkorát Márton Itáliában töltötte, ahol megismerte a keresztényeket, és tizenkét éves korában, szülei akarata ellenére, jelentkezett a keresztségre készülők, a katekumenek közé. Hat évig várt a keresztség felvételére.

Mivel apja katona volta, tizenöt éves korában őt is kényszerítették a katonaságra. A hadseregben társai igen megszerették, mert mind a vele egyenrangúak, mind pedig a beosztottai gyengeségeit nagy türelemmel viselte, egyszerű és tiszta életet élt, virrasztott a betegek mellett, segítette a szűkölködőket, zsoldját szétosztotta a szegények között, magának pedig csak a legszükségesebbet tartotta meg.

Így történt, hogy egy hideg téli napon, amikor az utcán élő koldusok közül többen megfagytak, Márton a mai Amiens város kapujában egy ruhátlan embert látott, aki kétségbeesetten könyörgött, hogy szánják meg, de a városkapunk ki-bejárók egyszerűen elmentek mellette, és senki sem segített rajta. Márton, akinek a rajta lévő ruhán kívül semmije sem volt, fogta kardját, kettévágta katonai köpenyét, és felét a koldusnak adta. A járókelők közül sokan kinevették. Éjszaka azonban a koldusnak adott fél köpenybe öltözve Krisztus jelent meg Mártonnak álmában, és ezt mondta: „Márton takart be a hideg ellen. Márton, aki még csak katekumen, még csak várakozik arra, hogy elnyerje a keresztséget.”

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Schmal Róza: Szent László király

Schmal Róza

Szent László király

855 Ft

Sághy Marianne: Szent Márton

Sághy Marianne

Szent Márton
Krisztus katonája

2490 Ft

Varga Mátyás & Schmal Róza: Szent Benedek

Varga Mátyás & Schmal Róza

Szent Benedek

855 Ft

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Szent Pál apostol

40 Ft