Szent Miklós

Szerző: Varga Mátyás & Schmal Róza

Kategória: Gyermek
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2008
Méret: 130x130 mm
Kötés: puhafedeles

855 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Minden gyerek hamar megtanulja, hogy a Mikulás minden december 6-án ajándékot hoz. De ki is volt az Szent Miklós, akinek 4. századi alakja mindmáig ilyen erősen tovább él közöttünk? Erre a kérdésre szeretne válaszolni a Bencés Kiadó új gyerekkönyve.

Miklós egyszerűen élt, és gondoskodott mindenkiről, aki szükséget szenvedett. Soha nem gyűjtött vagyont, mégis gazdagabb volt mindenkinél, mert úgy tekintett a pénzre és kincsre, mint amivel az embereket kell szolgálni.

Amikor egyszer viharba keveredett hajósok végső kétségbeesésükben Istenhez imádkoztak, azt látták, hogy megjelenik egy férfi, átveszi a hajó kormányzását, majd amikor lecsendesedett a tenger, eltűnt. A matrózok partot értek Myrában, és bementek a templomba, hogy hálát adjanak Istennek csodálatos megmenekülésükért. Ott azonban felismerték Miklós püspökben azt a férfit, aki megmentette őket a tengeren.

Ezért Szent Miklós a hajósok és minden bajba jutott védőszentja és megsegítője lett. Sok monostort és templomot neveztek el róla. Oroszországban, Bulgáriában, Görögországban, Romániában és más országokban, ahol ortodox keresztények élnek, ikonon ábrázolják. Azokra pedig, akik az ő nevét viselik (ami különböző nyelveken lehet Nicolaus, Nicholas, Nyikolaj, Nicolas, Mikuláš, Miklós stb.), különösen vigyáz.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Varga Mátyás & Schmal Róza: Szent Benedek

Varga Mátyás & Schmal Róza

Szent Benedek

855 Ft

Varga Mátyás & Schmal Róza: Árpád-házi Szent Erzsébet

Varga Mátyás & Schmal Róza

Árpád-házi Szent Erzsébet

855 Ft

Varga Mátyás & Schmal Róza: Szent Márton

Varga Mátyás & Schmal Róza

Szent Márton

855 Ft