Assisi Szent Ferenc

Szerző: Varga Mátyás & Schmal Róza

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-31401-1-6
Kiadó: Bencés Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 36
Méret: 130x130 mm
Kötés: puhafedeles

855 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A Bencés Kiadó gyermekkönyv sorozatának új kötete lehetőséget ad mind a szülőknek, mind pedig a hitoktatóknak, hogy – Szent Ferenc életén keresztül – a szegénység nehezen megfogható társadalmi problémájáról beszéljen a gyerekeknek.

Ferenc szeretné, ha a pápa, III. Ince jóváhagyása és áldása kísérné tevékenységüket, ezért Rómába megy. A pápa először disznópásztornak nézi és elzavarja az ágrólszakadt vándorprédikátort, nem sokkal később azonban álmot lát: álmában egy fiatalember tartja meg az egyház düledező épületét, s felismeri, hgoy a fiatalember nem más, mint Ferenc. Megszületik a jóváhagyás.

Ferenc azonban elfárad a küzdelemben, és úgy érzi, az emberek nem értik meg, mit szeretne. Elkeseredésében úgy dönt, hogy inkább a madaraknak prédikál, mert mindenképpen szükségét érzi, hogy valakinek beszéljen Istenről. A madarak köréje gyűlve hallgatják.

Már nem csak férfiak csatlakoznak Ferenchez. Egyik éjszaka Assisiből Porziuncolába érkezik egy nemesember lánya, Klára egy másik fiatal lánnyal, hogy ők is osztozzanak a szegény Krisztus és a szegény emberek életében...

Ebben a korban számos hadjárat indul a Szentföld (keresztény szempontból: Jézus életének és működésének színhelye) visszahódítására, amely muszlim fennhatóság alá került. Ferenc is csatlakozik a keresztes lovagokhoz, és szemtanúja lesz, mennyi erőszakkal és kegyetlenséggel foglalnak vissza egy várost. Eljut a Szentföldre, végigjárja Jézus életének helyszíneit.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?