Jegyesek imafüzete

Kategória: Imakönyv, imafüzet
Kiadó: Szent Maximilian Lap- és Könyvkiadó
Oldalszám: 32
Méret: 105x148 mm
Kötés: puhafedeles

350 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A család az Egyház alapsejtje, kis egyházat alkot, ahol a családtagok egymás iránti szeretete és hűsége jele és példája Krisztus Egyháza iránti önfeláldozó szeretetének. Isten teremtő gondolata rendelte egységbe a férfit és a nőt, így egy egész és teljes embert alkotnak.

A férfi és a nő Isten előtt egyenlő, ez megkívánja a házasság egységét, vagyis egy férfi és egy nő kapcsolatát. Ez a kapcsolat kölcsönös szabad elhatározás szülötte. A házasság a felek szövetsége. Az életszövetség megkötése – megkereszteltek között – egyben szentség is, melyhez az Egyház feltételeket ír elő.

Krisztus Urunk szavai szerint ez a kapcsolat felbonthatatlan, ezzel biztosítja a házastársak biztonságát, hűségét és a gyermekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges családi, nevelői környezetet.

A házasságot Isten a paradicsomban alapította, Jézus pedig a szentség rangjára emelte. Jézus híve tehát csak Jézus akarata szerint köthet érvényes házasságot. A házasság szentségének felvételéhez előkészület szükséges. Ezt nevezzük jegyességnek. A házasfelek életadó közösségükben Isten teremtő társai, hiszen Isten a gyermek lelkét akkor teremti, amikor a szülők ennek testi előfeltételét testi kapcsolatukban létrehozzák.

A házasságkötést megelőzi a fiatalok jegyességének időszaka, amikor már elkötelezettebben vállalják kapcsolatukat, a házasságkötés szándékával. Ennek a jele a jegyesi gyűrű viselése a bal kézen. Ez az időszak is igen gyümölcsöző a kegyelem terén, ami az egymás mind jobb megismerését illeti, valamint azáltal, hogy az elköteleződés irányába haladó szerelmet a nyilvánosság előtt is vállalják, aszerint élnek. Ez az imakönyv ebben az időszakban akar lelki táplálékot, valamint útmutatást nyújtani a közös jövőre nézve.

 

  • A házasság
  • A Szentírás a házasságról
  • A házasságkötés szertartásának fő része
  • Elmélkedések a házasságról
  • Imádságok
  • Versek

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-007

10 Ft

Stift Z. Angelico: Matrica

Stift Z. Angelico

Matrica
Angelico MTC-008

10 Ft

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Angyal

40 Ft