Böjtöljetek szívből

Szerző: Slavco Barbaric

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-92819-3-6
Kiadó: Marana Tha 2000 Alapítvány
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 224
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3000 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Slavco Barbarič ferences atya 1946-ban született Dragicina-ban. 1974-ban szentelték pappá. Grazban tanult pasztorál-teológiát 1973-ban. 1973-tól 78-ig szolgált papként Cpljina-ban. 1982-ben doktorált vallásteológiából Freiburgban, egyidejűleg pszichoterapeuta diplomát is szerzett.

1982-től Medjugorjében élt, sok kurzust és lelkigyakorlatot tartott a zarándokok részére.

Számos könyvet írt, melyekkel az egész világon elterjesztette Medjugorje lelkiségét.

A „Böjtöljetek szívből” az utolsó könyve. A kéziratot csak röviddel 2000. november 24-én bekövetkezett halála előtt fejezte be, amikor tevékeny és hűséges életét visszaadta az Úrnak. így ezek a hátrahagyott oldalak lényegileg Slavko atya „lelki testamentuma”, hogy tisztelettel és szívünk szeretetével őrizzük meg.

Mária üzenete szerint: „A böjttel és az imával megakadályozhatók a természeti katasztrófák. A világ békéje függ a böjttől és az imától.”

„A legjobb a kenyéren és vízen való böjtölés. A böjt és az imádság által háborúkat lehet megállítani, természeti törvényeket lehet felfüggeszteni. A szeretet-cselekedet nem pótolhatja a böjtöt. Mégis, akik nem böjtölhetnek, helyettesíthetik imádsággal, szeretet-cselekedettel és gyónással; de a betegeket kivéve mindenkire érvényes a böjtre szóló felhívás.” (1982. július 21.) Mária szavait komolyan kell vennünk. (A Kiadó)

Sokan nem szívesen hallanak ma a böjtről. Pedig a böjt a szabadság, és a lelki növekedés eszköze. Slavko atya könyve egy nagyon fontos momentumra hívja fel a figyelmet, amit a könyv címében is hangsúlyoz, hogy „szívből” böjtöljünk. Minden önmegtagadásnak az adja meg a szépségét lsten előtt, hogy szeretettel végezzük. így van ez a böjtnél is.

Ajánlom mindenkinek, hogy fedezze fel újra a böjt értékét és szívből böjtöljön.

Katona István atya

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!