Sporttal Istenhez


Szerkesztő: Legeza László

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-36343-5-6
Kiadó: Ecclesi Szövetkezet
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 168
Méret: 160x225 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„A sporttevékenység az ember gazdag fizikai lehetőségein túl rávilágít intellektuális és spirituális képességeire is. Nem pusztán fizikai erőt és izomerőfeszítést jelent, hiszen az embernek lelke is van és meg kell mutatnia teljes arcát.” „A sportnak napjainkban rendkívül fontos szerepe van a fiatalok fejlődése szempontjából, hiszen olyan fontos értékeket sajátíthatnak el általa, mint a hűség, kitartás, barátság, együttműködés és szolidaritás.” „Adjunk hálát Istennek a sport ajándékáért, ami erősíti az ember testét, szellemét és akaraterejét, melyeket mind Teremtőnktől kaptunk.”  – írja Szent II. János Pál pápa, aki maga is lelkes sportoló volt.

Az istenhithez vezető számtalan lehetséges út bemutatása közül két éve jelent meg a Természettudománnyal Istenhez, egy éve pedig a Művészettel Istenhez című könyv az Ecclesia Kiadó gondozásában. A közelgő párizsi olimpia irányította rá a sorozatszerkesztő figyelmét arra, hogy az Istenhez vezető utak közül a sporttevékenység is jelentős. Felkért 19 kortárs sportolót a legkülönbözőbb sportterületekről, hogy röviden ismertessék: a sport milyen módon vitte őket közelebb Istenhez, erősítette meg őket az istenhitben. Személyes hitvallásuk különböző, mint ahogy a sporttevékenységük tárgya, módja is eltérő egymástól, így a tanulmányok stílusa, nyelvezete, tartalma is vegyes, ugyanakkor mind egy irányba mutat: a sport Isten ajándéka, a sportoló lehet Isten egyfajta munkatársa.

A Sporttal Istenhez című könyv elsősorban a fiatalokhoz szól. Rövid, olvasmányos tanulmányokat tartalmaz (Balczó András, Dr. Bányai Miklos, Dr. Beran Ferenc, Bőhm Csaba, Ekler Luca, Fazekas-Gondos Flóra, Foltán László, Dr. Hargitay Andras, Ivánka Mária, Jónyer István, Kiszli Vanda, Makray Katalin, Mihálffy Kinga, Nedeczky Júlia, Poós Gergő, Regőczy Krisztina, Schmitt Pál, Szabadhegy Kristóf es Telek András), melyeket gazdag illusztráció kísér: 180 színes kép a 168 oldalon.

Isten létét a sporttevékenység sem tudja bebizonyítani, de az Istenhez vezető egyik fontos út a sporton, a mozgáson át vezet.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!