Művészettel Istenhez


Szerkesztő: Legeza László

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-36342-5-7
Kiadó: Ecclesia Szövetkezet
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 176
Méret: 160x225 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

„A művészet a Teremtő Isten nagy ajándéka az ember számára, amely lehetővé teszi, hogy az Isten képére és hasonlatosságára teremtett ember felemelkedhessen Istenhez. A művészet egyfajta adottság a lelki érzékenységgel párosulva, amellyel az ember behatolhat az isteni miliőbe, a Lélek rezdüléseibe. A művészet révén az ember közelebb juthat Istenhez, a világmindenség Urához és Teremtőjéhez, valamint önmaga legigazibb, belső, Istentől kapott világához.” – írja Prokopp Mária művészettörténész professzor a kötet előszavában.

Az istenhithez vezető számtalan lehetséges út ismertetése közül egy éve jelent meg a Természettudománnyal Istenhez című könyv az Ecclesia Szövetkezet gondozásában, melynek sikere arra ösztönözte az alkotókat, hogy folytassák munkájukat. Felkértek 22 kortárs művészt a legkülönbözőbb művészeti területekről, hogy röviden ismertessék, művészetük milyen módon vitte őket közelebb Istenhez, erősítette meg őket az istenhitben. Személyes hitvallásuk különböző, mint ahogy a művészetük tárgya, módja is eltérő egymástól, így a tanulmányok stílusa, nyelvezete, tartalma is vegyes, ugyanakkor mind egy irányba mutat: a művészet Isten ajándéka, a művész Isten egyfajta munkatársa.

A Művészettel Istenhez című könyv elsősorban a fiatalokhoz szól. Rövid, olvasmányos tanulmányokat tartalmaz, melyeket gazdag illusztráció kísér: 238 színes kép a 176 oldalon. A kötet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és az Ars Sacra Alapítvány ajánlásával kezdődik.

Isten létét a művészet sem tudja bebizonyítani, de az Istenhez vezető egyik legjellemzőbb út a művészeteken át vezet.

/Legeza László/

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?