Íme, a te Anyád

A legszebb ajándék

Íme, a te Anyád

Szerző: Arnaldo Pigna

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-65101-0-5
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2023
Oldalszám: 448
Méret: 133x197 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

„Akinek Mária az anyja, annak Krisztus a testvére.” Szent Maximilian Kolbe mondata tökéletesen leírja azt a helyet, amelyet Mária elfoglal az Egyház misztériumában, már csak azért is, mert a sorrend megfordítható: „Akinek Krisztus a testvére, annak Mária az anyja.”

Valójában csak úgy lehet valaki Krisztus testvére, ha ugyanaz az anyja. Vagyis a keresztény ember Krisztus testvére, amennyiben Mária fia. Igaz, hogy mindenekelőtt azért vagyunk testvérek, mert ugyanannak az Atyának vagyunk a gyermekei, de ugyanúgy igaz, hogy azért vagyunk az Atya gyermekei, mert részesedünk a Fiú fiúságában, s ez a Fiú, aki megtestesült, az Atya Fia, de Mária fia is. Ha tehát Isten gyermekei vagyunk, mert részesedünk isteni Fia életében, akkor Mária gyermekei is vagyunk, mert részesedünk az ő fia életében. Ugyanis Isten Fia Mária fia is lett a megtestesüléssel. Tehát nem lehetünk keresztények, ha nem vagyunk máriások. Ebből fakad a keresztényeknek az a vágya, hogy bensőséges szeretetkapcsolatba kerüljenek Máriával, s egyre jobban megismerjék őt.

ARNALDO PIGNA olasz kármelita szerzetes.1963-ban szentelték pappá. Lelkiségi teológiát tanít Rómában több pápai intézményben. Hosszú éveken keresztül a megszentelt élet intézményeinek felállított pápai kongregáció konzulense volt. 2020-ban kiadónknál jelent meg A boldogságok – Az evangéliumi üzenet teljessége című könyvének magyar fordítása.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?