Örök Erdély

Erdélyi magyar írók történelmi elbeszélései

Örök Erdély


Szerkesztő: Hunyadi Csaba Zsolt

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-26755-4-1
Kiadó: Lazi Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 248
Méret: 142x197 mm
Kötés: keménytáblás

3990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Erdély fordulatokban igencsak gazdag és a drámai eseményeket sem nélkülöző történelme kiapadhatatlan forrásul szolgál a szépírók számára. Ezt bizonyítják a kötetünk tartalmát képező, erdélyi írók tollából született elbeszélések is, amelyek a táltos időktől kezdve az aranykoron át a keserű végig, sőt még azon túl, az elképzelt jövővel kapcsolatban is bőséggel szolgálnak olvasni- és gondolkodnivalóval.

Tamási Áron, Nyirő József, P. Gulácsy Irén, Makkai Sándor, Kemény Zsigmond és írótársaik tolla nyomán megelevenednek a múlt árnyai, és velük együtt a történelmet formáló dicső vagy éppen drámai események, felejthetetlen szerelmek, árulások és önfeláldozások, kisebb és nagyobb csaták. Az olyan jól ismert nevek, mint például Budai Nagy Antal, Lodovico Gritti, Báthory Zsigmond és Bethlen Gábor fejedelmek, Brandenburgi Katalin, Kücsük Mehmed pasa vagy Buccow tábornok mellett a nép egyszerű fiai is szerepet kapnak ezekben az elbeszélésekben.

A szereposztás tehát változó, ám a színpad örök: „Erdélyt nem lehet eltemetni soha: az áll, mint egy örök szikla, amelyről lehullhat a fáradt madár, de maga össze nem omolhat…”

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!