Középkori szentek bölcsességei

1780 útmutatás a helyes élethez

Középkori szentek bölcsességei


Szerkesztő: Kiss Bernadett

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-40920-4-9
Kiadó: Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 206
Méret: 135x205 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2490 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Az Iránytű sorozat e kötete a középkorba kalauzolja el az olvasót, azon belül is a kolostorok és szerzetesek világába. A helyes, erkölcsös életre és Isten követésére vonatkozó útmutatások szerepelnek a kötetben a 9–15. század között élt, szentté avatott papoktól, pápáktól, egyszerű szerzetesektől.

A szerzők között találhatunk olyan, széles körben is ismert neveket, mint Assisi Szent Ferenc vagy Páduai Szent Antal, azonban a köztudatban talán kevéssé jelen lévő szentek gondolataival is megismerkedhetünk, mint például Szent Viktorról nevezett Hugó.

A kötet végén a szentek rövid életrajzai állnak, így az olvasó könnyebben elhelyezheti őket térben és időben. A tematikus elrendezés révén egyszerűen kikereshető, hogy egy-egy témában mely szentek fogalmaztak meg intelmeket.

A kötetben szereplő szerzők kortársaikat szándékozták a jó útra terelni vagy ott tartani. A kiadványt ezért ajánljuk a középkor iránt érdeklődők számára is, hiszen árnyalt képet kaphatunk az akkori emberek mindennapjairól, vallásos gondolkodásáról.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Terri Apter: Testvérkötelék

Terri Apter

Testvérkötelék

2800 Ft