Az ötödik pecsét

Szerző: Sánta Ferenc

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-26758-5-5
Kiadó: Lazi Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 224
Méret: 135x204 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3290 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A nyilas-uralom idején játszódó történetben – amelyből Fábri Zoltán rendezésében nagyszerű film is készült – egy négyfős baráti társaság szokásához híven összegyűlik egy kis esti borozgatásra, eszmecserére.

Aznap a társaság ötfősre bővül, és az apró-cseprő napi ügyek megbeszélése mellett egy komoly filozofikus kérdés is terítékre kerül: ha maguk dönthetnének arról, hogy haláluk után egy gazdag, ám kegyetlen és zsarnoki uralkodó vagy egy megalázott, megnyomorított, de tiszta lelkiismeretű rabszolga testében születhetnének újra, vajon melyik mellett tennék le a voksukat? A kérdés még hazatérésük után is foglalkoztatja őket, és sorsuk úgy alakul, hogy hamarosan valóban választaniuk kell a tiszta lelkiismeret és a szabadság között, méghozzá úgy, hogy az előbbi a halált, utóbbi pedig a megalázottságot jelenti. Vajon tiszta szívvel meghalni, vagy – a mások iránt már korábban vállalt felelősség miatt – megtörten tovább élni a nehezebb vállalás?

Vajon mi hasonló helyzetben hogyan cselekednénk?Hiszen „mindannyian oda vagyunk kötözve más emberek életéhez, és nem dönthetünk szívünk szerint!”

Amikor feltörte az ötödik pecsétet, az oltár alatt azoknak a lelkét láttam, akiket az Isten szaváért és tanúságtételükért öltek meg.” (Jel 6.9)

 

Mit vettek még, akik ezt vették?