Lelki elsősegélycsomag

Szerző: P. Bocsa József Sch.P.

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52596-7-8
Kiadó: Marana Tha Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 192
Méret: 148x210 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2500 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Ennek a lelki elsősegély-csomagnak elsődleges célja, hogy elvezessen egy bibliai hitre, eljuttason a megtérésig, a keresztségig, vagy a keresztség szentségének a megújításáig, és hogy megtanítsa a keresztény hit elemeit. Ezek: a gyakori szentírásolvasás, az imádságos élet, és a többi keresztény testvéreinkkel való közös élet, amely táplálja a saját hitünket, és egyben egyéniségünk kibontakoztatásának, a mások felé való szolgálatnak is a helye.

A második rész elmélyíti bennünk azt az új életet, amit a keresztségben kaptunk. Megvilágítja a parancsok, szabályok szerepét az életünkben. Ezek célja nem az, hogy korlátozzanak minket, hanem az, hogy biztonságban célba segítsenek. Ahogy a KRESZ szabályrendszerében sem a korlátozáson és a rendőri büntetésen van a hangsúly, hanem azon, hogy elkerüljük a baleseteket, és épségben célba érjünk, úgy Isten parancsainak , vagy a közösségi szabályoknak is az élhetőbb, a boldog élet a célja. A kereszténység legfőbb parancsa éppen a szeretet parancsa. Csak a szeretet szabályait betartva lehetünk boldogok.

A harmadik rész nem más, mint erkölcstan és aszkétika dióhéjban. Bemutatja az erényeket, (együtt tárgyalva ezeket a főbűnökkel); az ember fő lelki képességeit, melyek az értelem, az emlékezet, az akarat, az érzelmek, a fantázia vagy képzelőerő és az emberben működő ösztönök; azt hogy ezek hogyan működnek együtt, melyik milyen hatással van a másikra, milyen szerepük van a tudatos emberi életben. Bemutatja végül a könyv a szeretet kibontakoztatásának a legfőbb akadályait. Ezek: a test, a világ, és a sátán; a kísértések, az önző énünk, az aggályosság, az erőszakosság; a vérmérsékletből és az ösztönéletünkből származó akadályok. Amilyen mértékben eltávolítják ezeket az akadályokat, küzdünk ellenük – elsősorban a bűnbánattartásban, napi lelkiismeretvizsgálatban – , olyan mértékben tud a szeretet, és az új, Istentől kapott élet – amelyet az irgalmasság testi-lelki cselekedetei, az erények és a Szentlélek gyümülcsei jellemeznek kibonatkozni, érvényesülni bennünk.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Simon András: Könyvjelző

Simon András

Könyvjelző
SA-0656

350 Ft

André Louf: A spirituális élet útján

André Louf

A spirituális élet útján

1890 Ft

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Joseph Ratzinger (XVI. Benedek pápa): Isten velünk van minden nap

Joseph Ratzinger (XVI. Benedek pápa)

Isten velünk van minden nap
Gondolatok az év minden napjára

2900 Ft

Lejtényi Emánuel & Pavelczak-Major Dorina & dr. Török Csaba: Hittan 6. Idő(T)rend

Lejtényi Emánuel & Pavelczak-Major Dorina & dr. Török Csaba

Hittan 6. Idő(T)rend
Tanári kézikönyv

2800 Ft

Kindelmann Győző: Himnusz az élethez

Kindelmann Győző

Himnusz az élethez

1800 Ft