Családpasztoráció

Hogyan segíthetnek a kazuális alkalmak a családi kapcsolatok rendezésében?

Családpasztoráció

Szerző: Fodorné Ablonczy Margit

Kategória: Család, házasság
ISBN szám: 978-963-55852-6-7
Kiadó: Kálvin János Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 312
Méret: 150x230 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

4000 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Ez a könyv lelkipásztoroknak szeretne gyakorlati segítséget nyújtani a családpasztorációban. Elsősorban, hogy a kazuáliák alkalmával, a kereszteléskor, a házasságkötés megáldásakor és a temetési szolgálat előtt, által és után kellő érzékenységgel és felelős szakmaisággal segítsék a nemzedékek tagjait a családi életciklusváltások kríziseinek feldolgozásában.

A szerző – akinek könyve a Károli Gáspár Református Egyetemen megvédett hittudományi doktori disszertáció alapján készült – a rendszeres, bibliai és gyakorlati teológia, a család- és vallásszociológia vagy akár a néprajz releváns részterületei között kellő szakértelemmel épít hidat, amely nem titkoltan a kontextuális családterápia és szemlélet intergenerációs és transzgenerációs vonatkozásain keresztül szeretné, hogy a felsorolt tudományterületek közötti párbeszéd a gyakorló lelkipásztorok komplex munkájának szolgálatába álljon. „A dolgozatban kifejlő kutatás egyik alapvető ismertetőjegye a felelős interdiszciplinaritás, amelyben megmutatkozik az egyes tudományterületek és azokon belül az egyes szakterületek iránti tisztelet, mint a közöttük zajló párbeszéd alapja, és kifejezésre jut az az alapvető meggyőződés, hogy a tudomány-, illetve szakterületek egymásra vannak utalva” – hangsúlyozza dr. Kiss Jenő a doktori disszertáció laudációjában.

Fodorné dr. Ablonczy Margit református lelkész, pedagógus, kontextuális lelkigondozó, családterapeuta, a KRE HTK adjunktusa. Személyes és szakmai életútján hagyatékként viszi tovább édesapjának, Ablonczy Dánielnek a református lelkipásztorkodás és teológia iránti, valamint édesanyjának, Kiss Margitnak a tanítás és pedagógia iránti elkötelezettségét. Meggyőződése szerint a nemzedéki kapcsolatok gyógyulása által válhat a gyülekezet a családok családjává, krisztocentrikus közösséggé.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Az Oltáriszentségről mesélek nektek (április 17. 12:38)

A béke imakönyve (április 10. 9:18)

Gondolatok a bérmálásról (április 3. 16:10)

Fény a sírboltból (március 6. 9:35)

Isten anyai és atyai arca (február 28. 14:01)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink