A Kelet és a diplomácia művészete

Vay Péter püspök világmissziója

A Kelet és a diplomácia művészete

Szerző: Solymári Dániel & Pallós Tamás & Fajcsák Györgyi

Kategória: Album
ISBN szám: 978-963-61200-2-3
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 316
Méret: 190x280 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

9800 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ki volt Vay Péter gróf? Protestáns arisztokrata világfiból lett katolikus pap, szentszéki küldött, püspök, világjáró, alkotó és műgyűjtő, Európa és Amerika között fáradhatatlanul ingázó, a kivándorlókat segítő, lánglelkű misszionárius, az Ó- és Újvilág, de különösen a Távol-Kelet kultúrájának mind szélesebb körű megismertetését célul kitűző „szakíró”, visszavonulásában „misztikus”… – de talán mindenekelőtt: szemtanú. Uralkodókkal, egyházi vezetőkkel, politikusokkal, művészekkel, nagy történelmi családok leszármazottjaival találkozott, tárgyalt; jóformán mindenkit ismert azok közül, akik meghatározták a 19. század végének időszakát.

Szentszéki diplomataként bejárta a világot, hazája érdekeit szem előtt tartva egyik kelet- ázsiai útján jó érzékkel vásárolt japán műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum számára, s erőfeszítéseinek köszönhetően értékes tárgyi anyaggal gyarapította a magyarországi közgyűjteményeket.

A Kelet és a diplomácia művészete című úttörő munka így egyszerre életrajz, tanulmánykötet és művészi, színes és fekete-fehér képekkel teli különleges reprezentatív album.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!