Coreth Mária Terézia

Az aranyszívű feleség

Coreth Mária Terézia

Szerző: Dr. Székely János

Cimkék: Székely János

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-50915-8-2
Kiadó: Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 108
Méret: 142x197 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásakor nagyon sokan – püspökök, papok, hívek, történészek – mondogatták, és mondogatják azóta is: milyen kár, hogy nem a feleségével együtt avatták őt boldoggá. Boldog Batthyány László ugyanis nagyon nagymértékben ennek a nagyszerű feleségnek köszönhette azt, hogy elindult az életszentség útján, hogy szeretettel teli, és olyan sok gyümölcsöt termő lett az élete.

(…)

Boldog Batthyány László a feleségét gyakran aranyszívűnek nevezte. Ez a rövid életrajz arra törekszik, hogy elsősorban a család naplóinak és visszaemlékezéseinek mondataiból kiindulva, megkísérelje feltárni ennek az arany szívnek a titkát, a benne levő mély hit és szeretet forrását.

A jelen írás életrajz és jellemrajz kíván lenni. Elsősorban a már publikált forrásokra (családi naplók, visszaemlékezések, levelek) és egykét kiváló tanulmányra (Gyürki László, Kardos Klára, Puskely Mária) támaszkodik. Amennyire lehet, nem a saját szavaimmal igyekeztem fogalmazni, hanem engedem megszólalni az eredeti forrásokat, a család visszaemlékezéseit. A szövegben sok hivatkozást találunk, amelyek jelzik az idézetek pontos forrását, és egyben segítik a további kutatásokat is. Hátra van még sok történeti kutatás, a családi levéltárakban fellelhető levelek és egyéb dokumentumok feldolgozása. A jelen életrajz csak egy első kísérlet megmutatni valamit a szentéletű feleség és édesanya arany szívéből. Bízom abban, hogy hamarosan még részletesebb és alaposabb írások jelennek meg róla, és egyre többen merítenek erőt és inspirációt az ő nagyszerű életpéldájából, egyre többen kérik az ő közbenjárását.

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök

Kiadónk könyveit viszonteladók, könyvesboltok felé a Prospero Disztribúció terjeszti.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?