A Mennyország

Gondolatok és példák

A Mennyország

Szerző: Anonimus Itáliánusz

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-52596-5-4
Kiadó: Marana Tha Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 172
Méret: 140x200 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ez a könyv, melyet egy ismeretlen olasz író írt, eredetileg száz évvel ezelőtt lett kiadva. A szerző gyakran idézi az első századok atyáit és a szentek írásaiból is sokat merít. Nagyon aktuális az olvasása most, mert a küszöbön álló gazdasági, politikai, társadalmi összeomlás fenyegeti Európát, szükségünk van egy biztos hazára. Számunkra ez a Mennyország. Ez az ország Isten kezében van. Senki, soha nem rombolhatja le, nem veheti el tőlünk. Keresztségünk alapján ide kaptunk meghívást.

Ha látnánk ennek az országnak a szépségét, minden nap vigyáznánk arra, hogy el ne veszítsük lázadásainkkal és bűneinkkel. Sietnénk a bűnbánat szentségét elnyerni, hogy tiszta szívvel várjuk a döntő napot.

Bármennyire is hihetetlen, de a megújult világban, amikor Krisztus teljessége kiárad mindenre, akkor mienk lesz az Univerzum, ahogy Előd atya írja Dogmatika könyvében. Nem kérdés az, amit már sokan feltettek, hogy „elférünk-e”?! Igen, mindenkinek lesz bőven helye, amit senki el nem vehet tőle. Örökké benne élhet, korlátlan boldogságban.

„A kozmosz (az egész univerzum) lényegesen hozzátartozik a Mennyországhoz, de hozzátartozása csak a parúzia után (a világ végén, amikor Jézus eljön közénk) aktualizálódik, amikor a megdicsőült kozmosz része lesz Krisztus plérómájának (teljességének), és alkalmas élettere lesz az üdvözülteknek.” (Dr. Előd István: Katolikus dogmatika, Szent István Társulat, Budapest, 1983., 685. o.)

Katona István atya

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!