Teremtett világ - teremtő színek

Vajdainé Mikó Judit festményeivel illusztrálva

Teremtett világ - teremtő színek


Szerkesztő: Vajdainé Mikó Judit

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-50915-7-5
Kiadó: Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 96
Méret: 148x210 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2000 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

A Teremtő és Gondviselő Isten által alkotott világ vesz bennünket körül. Az Ő keze nyomát és szépségét fedezhetjük fel egy virágban, a bennünket körülvevő természetben, az állatok viselkedésében, ragaszkodásában, a parányi részecskék törvényszerűségeiben, a világegyetem határtalanságában és életünk minden területén. Isten szeretetét és jelenlétét tükrözi az emberi életet biztosító környezet. A mindennapok forgatagában erre mi nem mindig figyelünk.

Ezért tartozunk köszönettel mindazonak, akik megállva, rácsodálkozva művészi tehetségükkel megjelenítik számunkra azt a háttérben lévő szolid, éltető harmóniát, amely a láthatatlan világból árad felénk, amely meghív bennünket, hogy életünk örökre elnyerje teljességét ebben a végtelenségben, megszenteltségben.

Köszönet Vajdainé Mikó Juditnak a festészet eszközeivel Letenyén megfogalmazott üzenetéért, hogy mennyire szép és szent világban éljük esendő életünket.

Aigner Géza letenyei plébános

Nagyon szeretek kirándulni. Amikor egy hegycsúcs felé közeledünk, azt élem át, hogy amit Isten alkotott, az tökéletes, gyönyörű. A fák, a sziklák, a felhők, a patakok hibátlanok.Olyanok, mint egy kristálytiszta szimfónia, amelyben egyetlen hamis hang sincs. Csak akkor rezzen összeaz ember, ha turisták jönnek, bőgetik a magnójukat, szemetelnek. Mintha ebben a gyönyörű szimfóniában az egyetlen hamis hang az ember lenne. A mi szeméttel, piszokkal teli városaink, a torzsalkodásunk és békétlenségünk.

A Biblia arra tanít, hogy Isten ránk, az emberre bízta a Földet, hogy műveljük és őrizzük meg (Teremtés könyve 2,15). Ehelyett az ember hányszor inkább kizsigereli, tönkreteszi a gyönyörű teremtett világot! A teremtett világ megóvásának egyik legfőbb akadálya a haszonelvű gazdaság, amely csak a profit maximalizására törekszik. „Ez a gazdaság öl” – mondta Ferenc pápa. Pusztítja, földönfutóvá teszi a szegényt, a gyöngét, de pusztítja a Földünket, az élővilágot is.

A Biblia arra hív, hogy szerényebben éljünk. Gondoljunk a következő nemzedékekre, és hagyjunk rájuk örökül egy szép, élhető bolygót!

Vörösmarty híres verssorai is arra tanítanak, hogy az igazi boldogság nem a sok dolog birtoklásában, nem a fogyasztásban, nem a sok élvezetben van:

„Kinek virág kell, nem hord rózsaberket,

A látnivágyó Napba nem tekint.

Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget,

Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt!”

A boldogság a szeretetben van, nem a sok dolog birtoklásában, vagy elfogyasztásában. Segítsen ez a könyv sokaknak abban, hogy megtanulják csodálni a gyönyörű világot, és elkötelezzék magukat amellett, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek világunk megóvásáért, még szebbé tételéért!

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

A fiúk apostola (március 29. 10:00)

Gyónni készülök (március 22. 10:49)

Emlékezzünk régiekről (március 8. 9:41)

Milyen volt Jézus? (március 1. 15:57)

Keresztutak a Szentatyával (február 21. 10:08)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink

Brigitte Labbé & Michel Puech: Filó-Faló 2.

Brigitte Labbé & Michel Puech

Filó-Faló 2.
Fiúk és lányok

2055 Ft

Bodor György: Misekönyvem

Bodor György

Misekönyvem

850 Ft

Marco La Loggia - Émilie Pécheul: Ezek ám a terapeuták!

Marco La Loggia - Émilie Pécheul

Ezek ám a terapeuták!
A sivatagi atyák lelkivezetése

1300 Ft