15 nap imádság Dietrich Bonhoeffer gondolataival

Szerző: MATTHIEU ARNOLD

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-81843-4-2
Kiadó: Új Város Alapítvány
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 102
Méret: 113x182 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Dietrich Bonhoeffer 15 rövid gondolata kísér minket, melyeket Matthieu Arnold értőn kommentál. Segítségével bejárhatjuk Bonhoeffer lelki útját, mely a 20. századi élettapasztalat Jézussal megélt mintája. A mártír evangélikus teológus mára felekezeteket átívelően inspiráló alakja a kereszténység megújulásának.

Sorozatunk egy-egy ismert lelki vezetőtől tizenöt napra tizenöt szöveget ajánl az ima, az elmélkedés és a teológi- ai gondolatok ötvözeteként és minden szöveghez egy-egy kommentárt az adott szerző szakavatott ismerőjétől. A köte- tek segítségével bejárhatjuk lelki útjukat, mely mindig kicsit más, de mindig Jézushoz vezet.

„Milyen hosszú és reménytelen a nappal és az éjszaka, amikor Isten nélkül vagyunk. De milyen örömtelivé válik a legnyomo- rúságosabb nap is, amikor meglátom benne Isten jóságát, és elhiszem, hogy minden dolognak együtt kell működnie azok javára, akik szeretik Istent; és milyen derűs és üdvözítő lesz a legsötétebb éjszaka, amelyen énekelek és imádkozom Istenhez, életem Istenéhez.”

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) evangélikus teológus, lel- kész. Hitler hatalomra kerülésének első pillanatától elítéli a nácizmust, a vezérkultuszt. Az árjaelmélet és a nácizmus megítélése miatt kettészakadt evangélikus egyházban a Hit- valló Egyházhoz csatlakozik. 1935-től tanít ennek az egyház- nak az illegális szemináriumában. 1943 januárjában eljegy- zést köt Maria von Wedemeyerrel, és áprilisban egy Hitler ellenes összeesküvésben való részvétele miatt bebörtönzik. 1945-ben, alig egy hónappal a háború vége előtt kivégzik. Börtönből írt levelei és imái egy modern, megélt, örömteli kereszténységet mutatnak be.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!