Övé a jövő!

Mindszenty bíboros élettörténete

Övé a jövő!

Szerző: Kovács Gergely

Cimkék: Mindszenty József

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-57790-9-1
Kiadó: Mission is Possible Kft.
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 78
Méret: 118x167 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

2500 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Miért fontos számunkra Mindszenty bíboros? Miért imádkozunk oly sokan a boldoggá avatásáért? Ezeket a kérdéseket teszi fel könyvecskénk elején Habsburg–Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete.

Mindszenty bíboros fordulatokban gazdag életútjának bemutatását a hangulatos képillusztrációk könnyen olvasható részekre tagolják. A könyvet elsősorban középiskolásoknak ajánljuk, de meríthet belőle minden korosztály. Tartalmi különlegességét a személyes, néhol humoros történetek, beszélgetések, élethelyzetek, jó idézetek adják, egy egész évszázad válik a fiatalok számára is átélhetővé. A tiszteletre méltó bíboros történetét egészen napjainkig követhetjük nyomon, hiszen a kötet felidézi a Ferenc pápa által 2019-ben elfogadott nagy jelentőségű döntést: Mindszenty József  életszentségének hivatalos elismerését és ezzel együtt a mielőbbi boldoggá avatás reményének megerősítését.

Miért fontos számunkra Mindszenty bíboros? Meglepő tény, hogy akárhányszor közzéteszek egy Mindszenty bíborosról szóló bejegyzést a Twitteren, legyen az egy kép, vagy egyszerűen csak a neve – például a születésnapján, pappá szentelésének vagy halálának évfordulóján –, a világ minden részéről lelkes válaszokat, hozzászólásokat kapok, és nem csak magyar emberektől. Hogyan válthat ki egy fél évszázaddal ezelőtt elhunyt katolikus bíboros ilyen pozitív reakciókat napjainkban? Miért van az, hogy oly sokan imádkoznak a boldoggá avatásáért?

A válasz számomra egyértelmű. Úgy nevelkedtem, hogy apám és az általa elmesélt történetek révén volt alkalmam megismerni ezt a bátor embert. Elolvastam emlékiratait, melyek a legtöbb magyar ember könyvespolcán megtalálhatóak. Mindszenty mindenekelőtt hihetetlenül egyenes ember volt. Nem volt kérdéses számára, hogy kiálljon a nácik ellen, tudván, hogy börtönbe fogják zárni. Nem sokkal később a kommunistákkal kellett szembeszállnia, akik emiatt hosszú és szenvedéssel teli börtönbüntetésre ítélték kegyetlen vallatási módszereknek vetve őt alá egy hamis vádakra épített kirakatperben. Amikor az 1956-os forradalom végigsöpört Magyarországon, Mindszenty egyértelmű szimbólummá vált, akit a változás jeleként az elsők között szabadítottak ki fogságából.

A bíboros azonban nem csupán egy történelmi szimbólum vagy egy nem mindennapi bátor ember. Ennél ő sokkal több. Ferenc pápa soha nem nyilvánította volna Isten Tiszteletreméltó Szolgájává pusztán azért, mert a magyar forradalom jelképes személyisége volt. Mindszenty mindenekelőtt buzgó pap, igazi jó pásztor volt, akiről diákkoromban ezt hallottam egy idős atyától: „Amikor láttam őt szentmisét bemutatni, megértettem, hogy szent ember.” Tízezres zarándoklatokat vezetett különféle kegyhelyekre. Mély tisztelet élt benne Szűz Mária iránt, és a legnehezebb időkben meghirdette a Boldogasszony évét. Mély lelki életet élt, minden nap csendes szeretettel imádkozta a papi zsolozsmáskönyvet és a Szentírást. Emlékirataiban gyönyörű sorokat lehet olvasni börtönfogsága idején tapasztalt eucharisztikus élményeiről.

Egyszóval Mindszenty bíboros nemcsak egy kiemelkedő és bátor ember, egy szimbólum, akit minden magyar tisztel, hanem számunkra hiteles példát mutató keresztény ember is. Ezek után mi tart vissza attól, hogy pénztárcádban egy kis imakártyát tarts a Tiszteletreméltó bíboros arcképével? Légy Mindszenty bíboros barátja, és vele az életed is megújul és megváltozik majd!

Habsburg–Lotharingiai Eduard
a Mindszenty alapítványok elnöke,
Magyarország szentszéki nagykövete

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Don Lino Faggioli: A szerelem útja

Don Lino Faggioli

A szerelem útja

705 Ft

Avilai Szent Teréz: Önéletrajz

Avilai Szent Teréz

Önéletrajz

3900 Ft

Anselm Grün OSB: A válaszok könyve

Anselm Grün OSB

A válaszok könyve

2200 Ft

Sean Covey: A vidám gyerekek 7 szokása

Sean Covey

A vidám gyerekek 7 szokása

4990 Ft