Balaton-felvidéki templomromok öröksége, legendái és szakrális üzenetei

Szerző: Gazdag G. László

Kategória: Helytörténet
ISBN szám: 978-615-64492-1-4
Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 328
Méret: 210x210 mm
Kötés: keménytáblás

6990 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Különösen érdekfeszítő és izgalmas Dr. Gazdag László új könyve, amely emléket állít a Balaton-felvidéki templomromok örökségének és bemutatja legendáit. Sajátos érdekessége és értéke a könyvnek, ahogy megfejti a templomromok szakrális üzeneteit. A szerző túllép a történeti és a ma is látható tényeken, megosztja velünk azokat a lelki élményeit, amelyeket a holtnak látszó és mégis eleven romok váltanak ki belőle.

Huszonhárom olyan templommal ismerkedhetünk meg rengeteg hiteles adat kíséretében, amelyek még romos állapotukban is egykori őseink hitéről, vallásosságáról és a hitért vállalt áldozatvállalásról tanúskodnak. Ez a könyv úgy mutatja be az édenkertből való kiűzetés állapotát, hogy egyúttal visszavezet minket a bűntől még meg nem rontott kertbe, és megsejtet valamit a Jézus által a kereszten visszaszerzett paradicsom - az új ég és az új föld boldogságából.

Egy kavicsban is meglátni a világot, tartja a mondás. A templomot sejtető kövek jóval beszédesebbek, mint azt a képzeletünk gyanítaná. Ezer arcuk van, páratlanul változatos értékeket tárnak elénk. A középkori Európa története szorosan összefügg a kereszténységgel. A helyi közösségek életében a templomok kitüntetett szerepe vitathatatlan. Ha megismerjük az egykor itt élők sorsát, nem csupán a történelem elevenedik meg, hanem legendákat mesélnek a hitükről, valamint sajátos művészettel és kultúrával találkozunk. A templomromok története és sokszínűsége páratlan érdekességekkel és összefüggésekkel szolgál. Megelevenedik a történelem, generációk küzdelmeit idézzük fel, ezáltal egyre személyesebbé válik őseink sorsa.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?