A Szent Hegy titka

Áthoszi Sziluán (1866-1938) élete, tanításai és írásai

A Szent Hegy titka

Szerző: Szofronyij apát

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-53505-0-6
Kiadó: JEL-Odigitria Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 512
Méret: 145x203 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

3900 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Áthoszi Sziluán a XX. századi ortodox keresztény lelkiség kiemelkedő alakja. Egyszerű orosz földművesek gyermeke volt, aki a falusi iskolában mindössze két osztályt végzett el. Görögországba, az Áthosz-hegyre ment, szerzetes lett, és élete végéig ott is élt. Lelki életének valódi mélysége csak kevesek előtt mutatkozott meg élete során.

Szofronyij apát, e könyv szerzője Áthoszi Sziluán tanítványa volt. 1896-ban született a cári Oroszországban, ortodox keresztény szülők gyermekeként. Eredeti hivatását tekintve festőművész, aki ifjúkori távol-keleti vallási keresések után tért vissza a kereszténység élő, személyes Istenéhez. 1921-ben Franciaországba emigrált, és Párizsban telepedett le. Beiratkozott a Szent Szergij Ortodox Teológiai Intézetbe, majd az Áthosz-hegyre ment, ahol több mint húsz évet töltött. Csak rövid időre szándékozott visszatérni Franciaországba, hogy Áthoszi Sziluánról szóló könyvét megírja, ám a nehéz életkörülmények, és az ezt követő súlyos, maradandó betegség már nem tette lehetővé, hogy viszontláthassa áthosz-hegyi remetebarlangját. A kivételes aszkéta, gyóntató, számos lelki témájú könyv szerzője az általa alapított essexi Keresztelő Szent János monostorban hunyt el 1993-ban.

Ebben a két részből álló könyvében lelkiatyja, Áthoszi Sziluán, a szent életű áthoszi „öreg” életrajzát és tanítását, valamint a tanítvány által összegyűjtött s kiadott vallomásait tartja kezében az olvasó.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Hészükhaszta József: Az Isten megismeréséről

Hészükhaszta József

Az Isten megismeréséről

3600 Ft

Kronstadti Szent János: Életem Krisztusban

Kronstadti Szent János

Életem Krisztusban

2200 Ft