Erre a sziklára

Szent Péter és Róma primátusa a Szentírásban és az ősegyházban

Erre a sziklára

Szerző: Stephen K. Ray

Kategória: Hitvédelem
ISBN szám: 978-963-27798-1-2
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 276
Méret: 160x230 mm
Kötés: puhafedeles, kartonált

4600 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A Katolikus Egyház kétezer éves történetében az egyik legtöbbet támadott hittétel Péter apostol és a római Szentszék primátusa. A szerző, Stephen K. Ray a baptista egyház bibliatudósaként katolizált, így jól ismeri a témával kapcsolatos protestáns álláspontot, s könyvében ugyanazzal az alapossággal és logikus érvelési móddal védelmezi a katolikus tanítást, ahogyan az evangéliuminak nevezett felekezetek támadják azt.

Arra törekszik, hogy magát a bibliát, az apostoli hagyományt és a keresztény közösség első évszázadainak tanúságtételét összegyűjtve rámutasson, hogy a protestánsok hogyan értelmezik másként a Szentírást és a történelmet. Könyve a rendelkezésre álló források közül a legteljesebb gyűjteményt tartalmazza a szentírási és patrisztikai idézetekből Péter elsőbbségével és a pápai hivatallal kapcsolatban, így bőséges anyagot kínál a katolikus tanítás szilárd megalapozásához és az ellenvélemények megcáfolásához. Mindeközben - saját bevallása szerint - igyekszik becsületesen bánni az anyaggal, és nemcsak a katolikus álláspontot elemezi, hanem az ellentétes oldal érveit is. Végső soron azonban szilárdan vallja John Henry Newman állítását, aki még anglikán lelkészként ezt írta az ősegyházat tanulmányozva: "Aki elmélyül a történelemben, megszűnik protestánsnak lenni."

Stephen K. Ray a megtérését elbeszélő sikerkönyv, a Crossing the Tiber (Átkelni a Tiberisen) szerzője. Szerető és istenfélő baptista családban nevelkedett. Édesapja diakónus és bibliatanár volt, a bibliatudomány oktatójaként pedig Stephen is igen aktívan részt vett a baptista egyház életében. Katolizálása óta gyakran tart beszédet különböző konferenciákon, továbbá számos katolikus újság rendszeresen foglalkoztatott szerzője.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?