Krisztus hadvezére

Szent II. János Pál életrajza, 1. kötet

Krisztus hadvezére

Szerző: Jolanta Sosnowska

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-615-62839-2-4
Kiadó: Napkút Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 448
Méret: 240x195 mm
Kötés: keménytáblás

9950 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A lengyel pápa iránti csodálatból született ez a könyv, ám tiltakozásként is a krémesért rajongó, jóságos öregember ábrázolása ellen, amely alakjának, végtelenül gazdag hagyatékának és óriási tekintélyének lekicsinylését jelenti. A Szentatya ezeken a lapokon magával ragadó személyiségként jelenik meg: mint következetes, nagy tudású, bölcs, felelősségteljes és bátor pásztor. A könyv különleges érdeme, hogy a szerzőnő, Jolanta Sosnowska II. János Pál nyomában járva hozzáértőn idézi tanításának, homíliáinak legértékesebb mondatait. A lengyel pápa gondolatai ugyanis ma még aktuálisabbak, mint évekkel ezelőtt voltak! Közülük sok olyan "jövendölésnek" bizonyult, amelyek ma a szemünk láttára beteljesülnek. Senki nem érzékeltette olyan érthetően és logikusan a modern világot, mint Szent II. János Pál. Ezért a "Krisztus Hetmanja", a Krisztus hadvezére egyfajta útmutató is lehet. Sok kérdésre ad választ a könyv: többek között arra, hogyan érthető meg a mai ember viszonya a valláshoz, miként lássuk, értékeljük a modern kultúrát, történelmet, jogot, a társadalmi viszonyokat, s a politikát. II. János Pál már 40 évvel ezelőtt érzékelte a családot és a házasságot fenyegető veszélyeket, amelyek az utóbbi időben olyan romboló erővel nyilvánulnak meg. Észrevette ezeket és figyelmeztetett.

Jolanta Sosnowska, miközben lírai elbeszélése szálát szövi Szent II. János Pál eseményekben oly gazdag pápaságáról, közelről mutatja be azokat a helyszíneket és személyeket, amelyekkel a pápa kapcsolatba került, ábrázolja, értelmezi a történelmi kontextust, valamint a Szentatya zarándokútjain fölkeresett országoknak társadalmi és politikai helyzetét, kitér a Krisztusba vetett hit megvallásából fakadó nehézségekre és veszélyekre is a világ különböző régióiban. Bemutatja Karol Wojty³a pápa szüntelen törődését Lengyelországgal, és hazája javára végzett "nagyköveti" tevékenységét a föld valamennyi országában és minden szegletében. A pápa hazája iránti mélységes szeretete, hűsége (amiről a publikációk idáig alig-alig szóltak) gyakran nagyszerű hídnak bizonyult olyan emberekhez is, akik az Egyházhoz és Krisztushoz ellenségesen viszonyultak; II. ­János Pál őszinte hazaszeretete megérdemelten keltett általános rokonszenvet a világban. Buzgó imaélete és emelkedett lelkisége pedig - világnézettől függetlenül - csodálatot ébresztett az emberekben.

A szerzőnő méltán adta neki a szép lengyel nevet: "Krisztus Hetmanja". Olyan volt ő, mint régi vezéreink: rendíthetetlen, bátor, Istenben bízó, alázatos és győzedelmes. Seregébe tartozott Jézus minden követője. Zseniális stratéga, tehetséges diplomata, férfias megjelenésével, kiváló értelmével és hitének mélységével egyaránt magával ragadó személyiség. Ilyennek ismerjük meg II. János Pált ebből a könyvből, amelyet nem lehet letenni, egy ültőhelyben olvassa végig az ember. Ez az első ilyen gazdag, 4 kötetesre tervezett életrajz II. János Pálról. Első könyve a kezdeti időszakot, a Vatikán új arcának, a pápaság új modelljének kialakulását, a missziós lendületet, az Egyház ellenségeivel való első konfrontációkat, a pápa elleni merényletet fogja át egészen a Fatimában tett hálaadó zarándoklatig. A művet 162 nagyszerű kép egészíti ki.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!