Mártírok és embermentők


Szerkesztő: Szelke László

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-27793-8-6
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 184
Méret: 170x240 mm
Kötés: keménytáblás

3400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Székely János püspök atya védnökségével, a PPKE BTK Történettudományi Intézet és a PPKE BTK Történettudományi Doktori Iskola szervezésében, a Boldog Salkaházi Sára Program támogatásával Mártírok és embermentők címmel 2020. november 20-án tudományos konferencia zajlott a PPKE BTK Mikszáth Kálmán téri épületében, a Sophianumban.

A konferenciát Őze Sándor, a Történettudományi intézet intézetvezető professzora nyitotta meg, ezt követően Szelke László, a konferencia szervezője és jelen kötet szerkesztője olvasta fel Székely János püspök atyának a konferenciát üdvözlő és méltató, szentföldi tanulmányait és utazásait is felelevenítő személyes hangvételű köszöntő sorait.

A kötet a konferencia előadásaiból készült tudományos igényű, lábjegyzetelt tanulmányokat tartalmazza a konferencián elhangzott előadások sorrendjében.

Az egyetemi hallgatók és a doktori iskolák hallgatói mellett a magyarországi embermentés története iránt komolyan érdeklődő olvasóközönség számára is hasznos olvasmány. (Szelke László)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!