Énekelj az Úrnak!

Harmadik, javított, átdolgozott kiadás

Énekelj az Úrnak!


Szerkesztő: Hardi Titusz OSB & Dejcsics Konrád OSB

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-963-31416-2-5
Kiadó: Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó & Szent Benedek Iskoláért Alapítvány
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 558
Méret: 240x298 mm
Kötés: puhafedeles, spirálkötött

4700 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Részletes könyvajánló

Az Énekelj az Úrnak! énekeskönyv, amelynek harmadik, javított, átdolgozott kiadását 1993-ban adta ki Hardi Titusz pannonhalmi bencés. Az azóta eltelt csaknem harminc év alatt szinte egy ország tanult belőle énekelni. Titusz atya így ír a könyv előszavában: „Gyerekek és felnőttek éveken, sőt talán évtizedeken át ezekkel az énekekkel fordultak a Mindenhatóhoz. Ezekkel az énekekkel könyörögtek és könyörögnek Istenhez, adnak hálát neki, magasztalják és dicsőítik őt, akitől életünket kaptuk. Ezek az énekek Isten és ember találkozásának lettek tanúi. Ezért szent énekek.”

A most megjelenő kötet az 1999-es második kiadás tételeit közli megújított kottagrafikával, spirálkötésben, a mai zenészi és közösségi igényekhez alkalmazkodva. A Bencés Kiadó a kötet utószavában azt is jelzi, hogy egy tervezett második kötetében az elmúlt harminc év új dalainak terméséből is válogatást szeretnének nyújtani.

Hortobágyi T. Cirill főapát így ír a most megjelenő kiadás előszavában: „Az Énekelj az Úrnak! énekeskönyv, a kék könyv a mi saját allelujánk. Igen, azt tesszük, amit az Úr titkaira rácsodálkozó ember tesz: énekelünk az Úrnak, mert jó, mert irgalma örökkévaló. A szívünk mélyén megszülető ujjongó örömet szótagokba, szavakba és dallamba formáljuk. Dicsérjük az Urat. És közös, ifjúsági, gitáros éneklésünk így lesz a feltámadt Krisztus magasztalása: örvendő, zúgó alleluja.”

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?