Krisztus követése

A világhíres lelki alapmű különleges, új kiadásban

Krisztus követése

Szerző: Kempis Tamás
Szerkesztő: Nagy Alexandra

Kategória: Imakönyv, imafüzet
ISBN szám: 978-963-69683-8-0
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 448
Méret: 100x150 mm
Kötés: keménytáblás

2200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Engedje meg nekem a kedves Olvasó, hogy kicsit személyesebben fogalmazzak, így szeretném elmondani, miért mondhatjuk joggal, hogy most egészen különleges kiadásban jelentetjük meg Kempis Tamás világhíres művét.

Istenben boldogult Édesapám református volt, Gyökössy Endre újpesti gyülekezetébe tartozott. Bandi bácsit így gyermekkorom óta ismertem, ezért jelentethettük meg könyveit, írásait. Sok-sok évvel ezelőtt Bandi bácsi nekem ajándékozott egy különleges kis könyvecskét, Kempis Tamás Krisztus követését – a református lelkész Földváry Antal fordításában, és gyakran szorgalmazta, hogy jelentessük meg, mert hallatlan értékkel bír. Ő maga egyik könyvében így írt erről:

„Volt egy kedves lelkésztársam; Baranya vagy Tolna, már nem is tudom, melyik megye legkisebb falujába került. Egyik legnagyobb latin tudósunk volt, kitűnően tudott latinul. Azon gondolkoztam, mit fog ez a tudós, fiatal barátunk abban a pici faluban csinálni. Hát lefordította eredetiből Kempis Tamás Krisztus követése című könyvét. Gyönyörűen! Azt mondják a katolikus teológusok, ez az egyik legszebb magyar fordítás. Amikor befejezte, akkor Isten hazavitte. Gazdája megvárta, míg az utolsó oldalt is befejezte. Kempis Tamás egy kis falusi lelkipásztor hangján szól azóta a magyar emberekhez. Károli Gáspár óta nem hiszem, hogy szebben zengett volna a magyar szó, mint az ő fordításában.”

Mostanra érett meg bennünk az elhatározás, hogy közkinccsé tesszük ezt az 1941-ben csupán néhány száz példányban megjelent művet: egy katolikus kiadó az egyik legklasszikusabb katolikus lelki művet, református lelkipásztor fordításában.


A fordító, Földváry Antal valóban hihetetlen műveltségű és tehetségű lelkipásztor volt. Több műve kéziratban maradt, mivel hihetetlenül fiatalon, harmincnégy éves korában távozott az Örökkévalóságba (1949. szeptember 10-én, Debrecenben).
                                                                                                                                                   Nagy Alexandra

 

Mit vettek még, akik ezt vették?