Az én Bibliám. Homíliák

Ünnepek - Ökumené

Az én Bibliám. Homíliák

Szerző: Keresztes Szilárd

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27796-2-1
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 386
Méret: 140x210 mm
Kötés: keménytáblás

4200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Ennek a kötetnek a címe ez is lehetne: Találkozások. Az ünnepeken kilépünk a hétköznapok egyformaságából, a munka, pihenés, szórakozás megszokott rendjének szorításából, hogy találkozzunk a nemesebb, bensőséges és emelkedett élettel, Isten világával. A Teremtő beleírta természetünkbe a törvényt, hogy hat dolgos nap után térjünk vissza életünk ősforrásához és céljához, Istenhez. Az ünnep találkozás az életadó Istennel. Jézus Krisztusnak, az Istenszülő Szűz Máriának és a szenteknek az életére emlékezve találkozunk Isten szeretetének végtelen gazdagságával.

Az ünnepek fényében találkozunk saját magunkkal, az Istentől elgondolt életünkkel. Nem az az igazi arcunk, ami munkától verejtékes, gondoktól gyötört, kudarcoktól megtört, bűnöktől szennyes. Isten öröktől fogva őrzi szívében az igazi arcképünket, azon "sem szeplő, sem ránc, sem egyéb efféle nincsen, hanem szent és szeplőtelen." (Ef 5,27)

Ebben a könyvben kaptak helyet azok a beszédek is, amelyeket a keresztényegyházak egységéért végzett januári imaheteken mondtam. Ezt a részt két világraszóló találkozás keretezi. Rómában voltam, amikor Athenagoras konstantinápolyi pátriárka 1976 októberében meglátogatta VI. Pál pápát. Majdnem ötven évet kellett várni, hogy a moszkvai pátriárka is találkozzon a pápával. Hála Istennek, ez is megtörtént, Kirill pátriárka 2016. február 12-én a havannai repülőtéren találkozott Ferenc pápával. Isten a történelem Ura, ő vezeti a szívünket az annyira várt egység felé. (Keresztes Szilárd)

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Aktuális ajánlataink

Békési Erika: A Mama köténye

Békési Erika

A Mama köténye

3990 Ft

Elisabeth Lukas & Reinhardt Wurzel: A szorongástól a lelki békéig

Elisabeth Lukas & Reinhardt Wurzel

A szorongástól a lelki békéig

4200 Ft