Tevékeny jelenlét

Eucharisztikus lelkiség

Tevékeny jelenlét

Szerző: Gérecz Imre OSB

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-31414-8-9
Kiadó: Pannonhalmi Főapátság Közhasznú Alapítvány
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 124
Méret: 105x185 mm
Kötés: puhafedeles

1890 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Gérecz Imre atya könyve nagy megvilágító erővel mutatja be, hogy milyen sokféleképpen tapasztalhatjuk meg az eucharisztia során Jézus Krisztus valóságos jelenlétét. Jézus nemcsak a kenyér és a bor színe alatt, hanem cselekvő módon az igében, a nevében összegyűlt hívő közösségben és a rászorulókban is közel jön hozzánk.

A szerző arra is meghív bennünket, hogy miközben a szentségi jelenlétre koncentrálunk, ne felejtsük el, hogy igazából azért van erre szükségünk, mert várjuk és megelőlegezzük Krisztus második eljövetelét, a végső idők lakomáját, azaz a vele való végső találkozást. Imre atya könyvét mindazoknak ajánljuk, akik szeretnék elmélyíteni az eucharisztián való részvételüket, és szeretnék felfedezni az eucharisztiának azt a gazdagságát, amelyet Jézus a tanítványaira bízott, az egyház pedig továbbadott számunkra.

 

A könyvhöz tartozó munkafüzet elérhető: https://pannonhalmifoapatsag.hu/tevekeny_jelenlet_munkafuzet/

 

Gérecz Imre (1983) bencés szerzetes. Teológiai tanulmányait Rómában a Pápai Szent Anzelm Egyetemen végezte. A pannonhalmi közösség magisztere, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán a szentségtan tanára.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?