A lelki megkülönböztetés a kereszténység történetében

Szerző: Mariette Canévet

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51207-4-9
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek, Magyarszék
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 303
Méret: 135x198 mm
Kötés: puhafedeles

2400 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Miként lehet összeegyeztetni a hitet és a munkahelyi, társadalmi életet? Valóban csak két lehetőség között lehet választani: a világban élni, távol Istentől, vagy Isten közelében, de távol a világtól? Ezt a mindig is időszerű kérdést már a III. században felvetette Órigenész. Egészen addig nyilvánvalónak tűnt, hogy a kísértések a külső világból érkeznek, de akkor hogyan lehetséges, hogy a világtól elzárkózott remeték is átélik a kísértések viharát? Talán a kísértések az ember bensejéből származnak? Ha igen, miként lehet ellenük harcolni? Először is fel kell ismerni és el kell választani egymástól a jót és a rosszat, azután benső harcot kell indítani és meg kell találni Istent önmagunkban.

Mariette Canévet jelentős lelki írók – Remete Szent Antal, Gázai Szent Dórotheosz, Evagriosz Pontikosz, Szent Ágoston, Sziénai Szent Katalin és Loyolai Szent Ignác – művein keresztül keresi a választ a keresztény hit ezen alapvető kérdéseire. E könyv célja, hogy felfedezzük Istent önmagunkban. A kísértés megismerésével eljutunk önmagunk megismeréséhez.

Mariette Canévet hosszú időn keresztül az ókeresztény irodalom tanára volt Strasbourgban. Szakterülete Alexandriai Philón és az egyházatyák munkássága. A keresztény források kiadásával foglalkozó Institut des Sources Chrétiennes munkatársa. Számos továbbképzést vezetett különféle szerzetesi és világi közösségekben.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Monforti Grignion Szent Lajos Mária: Szentolvasó

Monforti Grignion Szent Lajos Mária

Szentolvasó
Második kiadás

1950 Ft

: Venerabilis

Venerabilis

4990 Ft