Szívünk mélyéből

Papságról, cölibátusról és a Katolikus Egyház válságáról

Szívünk mélyéből

Szerző: XVI. Benedek közreműködésével Robert Sarah bíboros

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-963-27787-3-0
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 144
Méret: 140x210 mm
Kötés: puhafedeles

2200 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

Részletes könyvajánló

2019 nyarának végén XVI. Benedek és Sarah bíboros írásokat, gondolatokat és javaslatokat osztottak meg egymással. Találkozásaik célja az volt, hogy a lehető legnagyobb világossággal állítsák elénk a katolikus papság, ezen belül a cölibátus lényegét.

„Ezekben a hónapokban a világ egy különös médiaszinódus által keltett zajtól visszhangzott – írja Sarah bíboros. – Ez a médiaszinódus rátette kezét az igazi szinódusra (2019 októberében tartott Szinódus). Ezért XVI. Benedekkel megosztottuk az ezzel kapcsolatos gondolatainkat és aggodalmainkat. Minden találkozás kölcsönösen megerősített és lecsendesített minket. A különböző utakon járó gondolataink arra ösztönöztek bennünket, hogy levelezzünk. Gondjaink hasonlósága és következtetéseink egy irányba mutatása miatt elhatároztuk, hogy munkánk és lelki barátságunk gyümölcsét Szent Ágoston példájára minden hívő számára elérhetővé tesszük. Testvéri szívvel ajánljuk föl tehát ezeket a gondolatokat Isten népének, és magától értetődően Ferenc pápának – a gyermeki engedelmesség szellemében.”

"Püspökként minden egyház gondját hordozzuk. Ezért a békesség és az egység utáni nagy vágyakozással minden püspöktestvérünknek, minden papnak és az egész világon bárhol élő hívőnek felajánljuk közös gondolkodásunk gyümölcsét. Szeretnénk távol lenni mindattól, ami kikezdhetné az Egyház egységét. A személyes veszekedések, a politikai manőverezések, hatalmi játszmák, ideológiai manipulációk, keserűséggel teljes kritikák – mindez az ördögnek, a hazugság atyjának a játéka. Egyedül az Egyház iránti szeretetünk miatt határoztuk el, hogy tollat ragadunk értetek." Robert Sarah - XVI. Benedek

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Simon András: Borítékos képeslap (SA-0151)

Simon András

Borítékos képeslap (SA-0151)

550 Ft