Tanácsok és emlékek

Szerző: A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz

Kategória: Lelkiség
ISBN szám: 978-615-51207-3-2
Kiadó: Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 232
Méret: 135x198 mm
Kötés: puhafedeles

2300 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Szent Arcról nevezett Genovéva nővér, a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz nővére és novíciája által összegyűjtött tanácsok és emlékek

Ki ne szeretné közülünk, hogy egy igazi mester vezetése alatt, személyre szabottan tanulhasson meg valamit, nyerhessen bevezetést egy választott életforma titkaiba? Céline Martin-nek, azaz Genovéva nővérnek megadatott ez a kegyelem, amikor belépve a Lisieux-i Kármelbe saját húga – a Gyermek Jézusról nevezett Teréz – lett az újoncmesternője. Neki megadatott, hogy édestestvére, lelki nővére, „a modern idők legnagyobb szentje” mellett tanulhassa a Kármelben a tökéletesség útját.

Mire tanít Teréz? A szeretetre. Ő megértette, hogy „Isten a szeretet”, hogy „a Szeretetnek csak Szeretet lehet a bére”, ezért egész szerzetesi életében arra törekedett, hogy ezt a szeretetet viszonozza, hogy erre a rábízottakat is megtanítsa. Céline alapvetően tudatában volt a neki jutott nagy kegyelemnek, és mintegy kötelességének is érezte, hogy ezt másokkal megossza. Így született meg ez a mű, amelyet magyar nyelven első alkalommal tarthat kezében a kedves Olvasó.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?