Ember vezeti az embert Istenhez

Beszélgetés Bolberitz Pál professzorral

Ember vezeti az embert Istenhez

Szerző: Szerdahelyi Csongor

Kategória: Életrajz
ISBN szám: 978-963-27784-8-8
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 112
Méret: 120x200 mm
Kötés: keménytáblás

2000 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

A Széchenyi- és Stephanus-díjas filozófiaprofesszor kötete beavat minket életének kevésbé ismert részleteibe is, beszél szüleiről, gyerekkoráról, tanítói és papi hivatásáról. A kötetet színes képmelléklet gazdagítja.

„Bolberitz Pál nagyon gazdag személyiség. Az érdeklődése fiatal korában is sokrétű volt. Tehetséges festőnek indult. Kispap korunkból őrzök is egy képet, amit ő festett. De leszámolt ezzel. A hívásra válaszolt. Valószínű, hogy a Jóisten azt gondolta, hogy sokkal inkább kiteljesedik az ő személyisége a papi szolgálatban, mint más területeken. Korunk deszakralizált világában a teológia professzora Istennel szembesít minket, aki a mérce. Az Isten azért hív bennünket, mert azt akarja, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol nekünk szolgálni kell. Bolberitz Pál a tanításban, a prófétai szerepben megtalálta azt a helyet, ahol el tudja mondani, hogy mi az Isten üzenete. Mert Isten üzen, csak mintha nem akarnánk érteni. Ő lefordítja nekünk Isten üzenetét.”
Kozma Imre

„Sziporkázó intellektus. Fantasztikusan eredeti gondolatai vannak. Ugyanakkor mély, egyszerű lelkiség jellemzi, ami megragadja az embert. Óriási társalgó, remek a humora. De azt gondolom, talán még fontosabb az a lelkiség, az a teológiai tisztaság, ami őt a mindennapokban is jellemzi, s amely minket is ösztönöz, hogy az örökkévalóságra emelt tekintettel éljünk a világban.”
Semjén Zsolt

Szerdahelyi Csongor a Ferences Sajtóközpont igazgatója és a Magyar Katolikus Rádió munkatársa. Táncsics- díjas újságíró, a Nagy Szent Gergely Lovagrend tiszti keresztjének tulajdonosa, korábban vatikáni diplomata. Számos püspökkel és jelentős egyházi személyiséggel készített interjúkötetet.

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Vukovári Panna: Böjt +

Vukovári Panna

Böjt +

580 Ft

Hafner Zoltán & Szörényi László & Krasznahorkai László: Hogyan él a múlt - Szörényi Lászlóval beszélget Hafner Zoltán

Hafner Zoltán & Szörényi László & Krasznahorkai László

Hogyan él a múlt - Szörényi Lászlóval beszélget Hafner Zoltán

1800 Ft

Vukovári Panna: Húsvét +

Vukovári Panna

Húsvét +

580 Ft