Anna és Mari a szentmisén

Kategória: Gyermek
ISBN szám: 978-963-94555-7-1
Kiadó: Don Bosco Kiadó
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 48
Méret: 150x195 mm
Kötés: keménytáblás

1200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Kyrie, Dicsőség, Olvasmányok, Könyörgések, Kánon, Áldozás... a szentmiséhez tartozó fogalmak. De ki tudja mégis pontosan, mi történik mise közben? A könyv segít megismerni közelebbről a szentmisét.

Prédikáció

Az Evangélium után a pap prédikál. Ekkor mindenki leül, hogy figyelmesen hallgassa. A pap Jézus életéről és az emberek gondjairól beszél, úgy, mint valamikor Jézus tette. Amikor Jézus Istenről tanított, sokan hallgatták. Megtanulhattak minden fontosat Istenről, és arról is, hogyan élhetnek a földön az emberek békességben egymással.

A pap a beszédet egy „Ámen” szóval fejezi be, ami azt jelenti: „Úgy legyen!” „Most következik a »Hitvallás«” – súgja Anna. Az emberek ezután még egy hosszabb imát mondanak.

[…]

Mari megfigyeli, hogy sok felnőtt és gyerek feláll és előremegy. Megkérdezi: „Mehetek én is?” Anna kézen fogja és mindketten sorba állnak. Amikor sorra kerülnek, Anna kap a paptól egy ostyát „Krisztus teste!” szavak kíséretében. Marinak egy keresztet rajzol a homlokára a pap.

Helyükre mennek. Anna letérdel, Mari leül. Tudja, hogy Annát most nem szabad zavarni. Az egész templomban csend van. Mari elgondolkozik: „Mire gondolhatnak az emberek, amikor így imádkoznak? Jézussal beszélgetnek? Hogy lesz majd, ha én is elsőáldozó leszek?”

Mari az oltár felé tekint és látja, hogy a pap a helyére tesz mindent: kitörli a kelyhet és az áldoztató tálcát, végül pedig a maradék ostyát egy kis szekrénybe, a Tabernákulumba zárja. „Mi az a kis lámpa?” – kérdezi halkan Mari Annát, és a pislákoló piros lámpára mutat a Tabernákulum mellett. „Az az örökmécses. Azt jelenti, hogy Isten itt van a templomban. Ez mindig világít, akkor is, ha már bezárták a templomot” – magyarázza Anna.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

Mit vettek még, akik ezt vették?

Stift Z. Angelico: Angelico szentkép

Stift Z. Angelico

Angelico szentkép
Angyal

40 Ft

Pino Pellegrino & Daniela Costamagna: Ötlettár - A hittan új lendülete

Pino Pellegrino & Daniela Costamagna

Ötlettár - A hittan új lendülete

3100 Ft