Boldogasszony Anyánk

Mária-kegyhelyek Magyarországon

Boldogasszony Anyánk

Kategória: Egyéb
ISBN szám: 978-615-00530-5-9
Kiadó: Istenanya Alapítvány
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 136
Méret: 135x215 mm
Kötés: keménytáblás

2900 Ft

Ebből a termékből jelenleg nincs készletünk!

„Boldogasszony Anyánk, régi nagy Pátrónánk! Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk: Magyarországról, édes hazánkról, Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!…” Régi himnuszában a magyar nép így szólította meg anyjaként a Boldogasszonyt, remélve segítségét, óvását és kegyelmét.

Magyarország Mária országa (Regnum Marianum), amit első királyunk, Szent István Nagyboldogasszonynak ajánlott fel. Ezért az Égi Szűz gyakran látható az ábrázolásokon a Magyar Szent Koronával a fején.

A világon számtalan csodás kegyhely található, de kicsiny országunk is kivételesen gazdag búcsújáró kegyhelyekben. Ezek a helyek soha ki nem apadó források, ahol a hétköznapok világából kiszakadva elcsendesedhetünk, feltöltődhetünk, közelebb kerülhetünk a szívünkhöz, Mária szívében bűnbánatra lelhetünk, bocsánatért esedezhetünk, vigasztalásra találhatunk. Emlékezhetünk Máriára, aki az anyai szeretet legtisztább példáját mutatta az emberiségnek – itt van köztünk ma is, és várja, hogy ezeken a szent helyeken találkozzunk Vele. Sokszor ezeknek a helységeknek a nevében is ott van Mária neve: Máriabesnyő, Máriapócs, Márianosztra, Mária¬gyűd, Máriaremete.