Borjú bécsi D-dúrban

Szerző: Szeghalmi Elemér

Kategória: Szépirodalom
ISBN szám: 978-963-27779-7-9
Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 160
Méret: 130x200 mm
Kötés: puhafedeles

2200 Ft

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A megélt múlt a prózaíró aranyfedezete. Minden ember életszövetét egyéni sorsa fonja, és az író Isten adta tehetségénél fogva képes szavakba foglalni az élet elmondani érdemes és elmondani szükséges(!) eseményeit. Szükséges! Így, felkiáltójellel. Hiszen aki írásra ítéltetett, annak kötelessége megfelelni ennek.

SZEGHALMI ELEMÉR irodalomtörténetből doktorált - nehéz történelmi időkben. 1929-ben született, s ez máris jelzi, milyen világban nőtt fel, fiatal fiúként átélte a második világháborút, aztán jöttek "azok az ötvenes évek", majd 1956 és az utána következő szürke - elszürkítő - évtizedek, s az 1990 utáni esztendők sem teltek el felhőtlenül. Neki is ezek ellenében kellett élnie. Novelláinak alapélménye a háború, majd a diktatúra okozta megrázkódtatás, s ebbe fonódnak bele a zenei tárgyú elbeszélések. Szeghalmi Elemér ugyanis az írás mellett - az elfojtott szó idején, évtizedekig - az Operaház kórusának tagjaként "énekelte ki" az élet olykor fájdalmas, megpróbáltatásokkal teli, ugyanakkor derűt is kínáló valóságát.

Finom pasztellszíneket festett novelláival köszönti az olvasót, és köszönti a Kiadó a szerzőt 90. születésnapja alkalmából.

A megrendeléshez kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

 

A kosár tartalma

Belépés           Regisztráció

Cimkék

Hitébresztő Blog

Magyar régészeti misszió a Szentföldön (szeptember 21. 14:20)

Rózsafüzér gyerekeknek (szeptember 14. 9:59)

A sokszínűség és egyediség jegyében (szeptember 7. 8:47)

Az őrangyalról mesélek nektek (augusztus 31. 11:43)

Amikor... (augusztus 17. 10:17)

további bejegyzések...

Aktuális ajánlataink